Wuthering Heights – Täyttä elämää!

Alpakka, alpakkakurssit, alpakan hoito

Alpakkakurssit Ahlaisissa (Pori) 2017

Alpakanhoidon ABC

Kattava alpakanhoidon peruskurssi sisältää kattavasti koostetun perustiedon alpakanhoidosta ja kuinka saada alpakoista myös elinkeinoa maaseudulle. Alpakkainnostuksesi kasvu on taattu, joten mieti tarkkaan, oletko valmis hullaantumaan totaalisesti?! Humisevan Harjun alpakkatilan emäntä tarjoaa kurssitusta ja alpakoihin tutustumista rennossa ja positiivisessa hengessä ihmisiin luottavien eläinten parissa. Tervetuloa mukaan!

 

Vuoden 2017 ajankohdat:

6-7.5 la-su (majoitus 5-7.5 pe-su)

2-3.9 la-su (majoitus 1-3.9 pe-su)

7-8.10 la-su (majoitus 6-8.10 pe-su)

 

Kurssi sisältää:

  • Paljon perustietoa alpakoista ja niiden hoidosta
  • Runsaasti käytännön hoitotoimenpiteiden harjoittelua eläinten kanssa
  • Havainnollistetaan alpakan roolia osana perhettä ja maatilan liiketoimintaa
  • Majoituksen perjantaista sunnuntaihin Humisevan Harjun alpakkatilalla, missä suloiset alpakat kurkkivat sisään ikkunoista
  • Lounas, aamiainen ja iltapala kurssipäivinä, perjantaina saapuville myös pientä purtavaa
  • Alpakkapatikointia ja alpakka-agilityä
  • Kattavan kurssimateriaalin ja kurssitodistuksen

 

Hinta: 260€/hlö          Ilman majoitusta: 200€/hlö

 

Sisältö tarkemmin:

Peruskurssi alpakoista kiinnostuneille ja niiden hankintaa harkitseville, sekä jo alpakoita omistaville ihmisille. Käymme läpi perusasioita eläinlajista itsestään, sen oikeanlaisesta hoidosta, ruokinnasta, sairauksista, laumajärjestelyistä, luonteesta ja käsittelystä, kasvatuksesta ja jalostuksesta, vastuullisesta eläintenpidosta ja mitä alpakoiden kanssa voi tehdä.

Pohdimme omia visioita, sekä erilaisia vaihtoehtoja nähdä alpakka osana perhettä ja myös osana liiketoimintaa. Alpakka on oivallinen eläin tuomaan lisäansiota maatiloille. Teemme paljon harjoituksia eläinten kanssa, mm. opettelemme leikkaamaan alpakoiden kynsiä ja pukemaan riimua ja taluttamaan. Käymme läpi koulutuksen alkeita. Toisena päivänä teemme alpakoiden kanssa retken luontoon, jolloin pääsemme vielä vapaammin olemaan yhdessä eläimen kanssa ja tutustumaan sen luonteeseen ja olemukseen. Näin myös opimme rentoutumaan ja nauttimaan yhteisestä ajasta eläinten seurassa. Humisevan Harjun kursseilla painotamme rauhoittavan ja hyväksyvän läsnäolon merkitystä ollessamme eläinten seurassa ja tehdessämme niille hoitotoimenpiteitä.

Kurssin sisällöstä ja järjestämisestä vastaa kasvattaja Carita Saarinen ja kurssimateriaali on koostettu käyttäen lähteinä sekä kotimaista, että ulkomaista tietokirjallisuutta ja luotettavia nettilähteitä, sekä ulkomaisia ja kotimaisia kasvattajia. Kurssin sisältöön on haluttu saada mahdollisimman käytännönläheinen, maalaisjärjellä varustettu, helppotajuinen kasvattajan näkökulma.

Majoitus järjestyy Humisevan Harjun alpakkatilalla. Majoituskapasitetti on rajallinen, joten siksi kannattaa ilmoittautua ajoissa. Liinavaatteet ja muut löytyy ja sauna on puusaunaa saa lämmittää kurssin aikana vapaasti! Ilmoittakaa ruokavalioistanne hyvissä ajoin etukäteen mieluiten sähköpostilla, jotta osaan varautua oikeanlaisella menùlla. 

Kurssilla myynnissä myös ihania alpakkatuotteita!

Varauksen yhteydessä saat varausmaksulaskun, joka on 100€. Sen maksettuasi olet varmistanut paikkasi kurssilta sekä majoituksen kurssin ajaksi.

Huom: Varausmaksua ei palauteta mahdollisen peruuntumisen sattuessa. Jos sairastut, tai sinulle tulee muunlainen äkillinen este, voit siirtää osallistumistasi seuraavalle kurssille. Seuraa kurssitarjontaamme. Huolehdithan, että omat tapaturmavakuutuksesi ovat voimassa kurssille saapuessasi.

Tarkempi aikataulu ja kurssimateriaali lähetetään sinulle sähköpostitse. Kurssimateriaalin voit halutessasi tulostaa mukaasi. Kurssi alkaa teoriaosuudella, joka aloitetaan klo 10.00 alkaen lauantaina. Kurssipäivät ovat n. 6h pituisia ja ajoittuvat kumpanakin päivänä klo 10-16. Lämpimästi tervetuloa viettämään vuoden hauskinta kurssiviikonloppua Humisevaan Harjuun!

Lahjakortit alpakkapatikalle

Wuthering Heights Ky

Ajankohtaista

14.1.15
Nyt tarjolla myös lahjakortit!