Wuthering Heights – Täyttä elämää!

Alpakka, alpakkakurssit, alpakan hoito

Alpakkakurssit Ahlaisissa (Pori) 2017

Alpakanhoidon ABC

Kattava alpakanhoidon peruskurssi sisältää kattavasti koostetun perustiedon alpakanhoidosta ja kuinka saada alpakoista myös elinkeinoa maaseudulle. Alpakkainnostuksesi kasvu on taattu, joten mieti tarkkaan, oletko valmis hullaantumaan totaalisesti?! Humisevan Harjun alpakkatilan emäntä tarjoaa kurssitusta ja alpakoihin tutustumista rennossa ja positiivisessa hengessä ihmisiin luottavien eläinten parissa. Tervetuloa mukaan!

 

Vuoden 2017 ajankohdat:

6-7.5 la-su (majoitus 5-7.5 pe-su)

2-3.9 la-su (majoitus 1-3.9 pe-su)

7-8.10 la-su (majoitus 6-8.10 pe-su)

28-29.10 la-su (majoitus 27-29.10 pe-su)

25-26.11 la-su (majoitus 24-26.11 pe-su)

 

Kurssi sisältää:

  • Paljon perustietoa alpakoista ja niiden hoidosta
  • Käytännön hoitotoimenpiteiden harjoittelua eläinten kanssa
  • Havainnollistetaan alpakan roolia osana perhettä ja maatilan liiketoimintaa
  • Majoituksen perjantaista sunnuntaihin Humisevan Harjun alpakkatilalla
  • Aamiainen, lounas ja iltapala kurssipäivinä, perjantaina saapuville myös iltapalaa. Välipalaa voi tehdä itselleen tarvittaessa.
  • Alpakkapatikointia ja maittava laavulounas + nokipannukahvit sunnuntaina
  • Kattavan kurssimateriaalin ja kurssitodistuksen

 

Hinta: 260€/hlö

 

Sisältö tarkemmin:

Peruskurssi alpakoista kiinnostuneille ja niiden hankintaa harkitseville, sekä jo alpakoita omistaville ihmisille. Käymme läpi perusasioita alpakasta itsestään, sen oikeanlaisesta hoidosta, ruokinnasta, tyypillisimmistä sairauksista, laumajärjestelyistä, luonteesta ja käsittelystä, perustietoa kasvatuksesta ja jalostuksesta, vastuullisesta eläintenpidosta ja mitä kaikkea ylipäänsä alpakoiden kanssa voi tehdä. Jokainen kurssi on aina hieman erilainen, sillä kurssilaisten omat kiinnostuksen kohteet muokkaavat jokaisesta kurssista omanlaisensa. 

Pohdimme omia visioita, sekä erilaisia vaihtoehtoja nähdä alpakka osana perhettä ja myös osana liiketoimintaa. Alpakka on oivallinen eläin tuomaan lisäansiota maatiloille. Teemme paljon harjoituksia eläinten kanssa, mm. opettelemme leikkaamaan alpakoiden kynsiä ja pukemaan riimua ja taluttamaan. Käymme läpi koulutuksen alkeita. Toisena päivänä teemme alpakoiden kanssa retken luontoon, jolloin pääsemme vielä vapaammin olemaan yhdessä eläimen kanssa ja tutustumaan syvemmin sen luonteeseen ja olemukseen. Tämä mahdollistaa, että kurssilaiset kykenevät paremmin rentoutumaan ja nauttimaan yhteisestä ajasta eläinten seurassa. Humisevan Harjun kursseilla painotamme rauhoittavan ja hyväksyvän läsnäolon merkitystä ollessamme eläinten seurassa ja tehdessämme niille hoitotoimenpiteitä.

Kurssin sisällöstä ja järjestämisestä vastaa Humisevan Harjun kasvattaja Carita Saarinen ja kurssimateriaali on koostettu käyttäen lähteinä sekä kotimaista, että ulkomaista tietokirjallisuutta ja luotettavia nettilähteitä, sekä ulkomaisia ja kotimaisia kasvattajia. Kurssin sisältöön on haluttu saada mahdollisimman käytännönläheinen, maalaisjärjellä varustettu, helppotajuinen kasvattajan näkökulma. Asiaa on paljon, joten nippelimpi tieto on säästetty suunnitteilla olevalle alpakanhoidon jatkokurssille, jolle onkin kovasti ollut kysyntää.

Majoitus järjestyy Humisevan Harjun alpakkatilalla. Tilalla pystyy majoittumaan vain 4hlö, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Liinavaatteet ja pyyhkeet saat tilalta ja puusauna lämpiää lauantaina. Ilmoittakaa ruokavalioistanne hyvissä ajoin etukäteen mieluiten sähköpostilla, jotta osaan varautua oikeanlaisella menùlla. Tilalle on syntynyt kesäkuussa pieni alpakkafarmari, joten lauantain aikataulu ajoittuu aamupäivän teoriaosuuteen, sitten vietetään siestaa ja kokataan yhdessä, keskustellaan vapaasti ja vietetään pieni hengähdystauko, jonka jälkeen jälleen jatketaan eläinten hoitotoimenpiteillä. Lauantain ohjelma ajoittuu tavallisesti klo 18-19 saakka. Jokainen kuitenkin osallistuu oman jaksamisensa mukaan ja imuroi itseensä niin paljon tietoa, kuin kykenee. :)

Kurssilla myynnissä myös ihania alpakkatuotteita!

Varauksen yhteydessä saat varausmaksulaskun, joka on 100€. Sen maksettuasi olet varmistanut paikkasi kurssilta sekä majoituksen kurssin ajaksi.

Huom: Varausmaksua ei palauteta mahdollisen peruuntumisen sattuessa. Jos sairastut, tai sinulle tulee muunlainen äkillinen este, voit siirtää osallistumistasi toiselle kurssille. Seuraa kurssitarjontaamme. Huolehdithan, että omat tapaturmavakuutuksesi ovat voimassa kurssille saapuessasi.

Tarkempi aikataulu ja kurssimateriaali lähetetään sinulle sähköpostitse. Kurssimateriaalin voit halutessasi tulostaa mukaasi. Kurssi alkaa teoriaosuudella, joka aloitetaan klo 10.00 alkaen lauantaina. Sunnuntaina olemme tavallisesti valmiita n. 16 maissa. Lämpimästi tervetuloa viettämään hauskaa ja lämminhenkistä kurssiviikonloppua Humisevaan Harjuun!

Lahjakortit alpakkapatikalle

Wuthering Heights Ky

Ajankohtaista

14.1.15
Nyt tarjolla myös lahjakortit!