Wuthering Heights – Täyttä elämää!

Alpakka, alpakkakurssit, alpakan hoito

Alpakkakurssit Ahlaisissa (Pori) 2016

Alpakanhoidon ABC

Kattava alpakanhoidon peruskurssi on kuin ihana miniloma alpakkamaisissa merkeissä. Alpakkatila sijaitsee ainutlaatuisessa kulttuurimiljöössä Ahlaisten kylässä, jonne saapuessa tuntuu kuin olisi matkannut ajassa taaksepäin aina 1800-luvulle asti! Ahlainen onkin yksi Suomen parhaiten säilyneistä 1800-luvun kylistä. Alpakkatila sijaitsee Ahlaisten vanhimman kartanotilan, Larsgårgin, mailla. Tervetuloa!

 

Vuoden 2016 ajankohdat:

2-3.7 la-su (majoitus 1-3.7 pe-su)

6-7.8 la-su (majoitus 5-7.8 pe-su)

3-4.9 la-su (majoitus 2-4.9 pe-su)

15-16.10 la-su (majoitus 14-16.10 pe-su)

 

Kurssi sisältää:

  • Paljon perustietoa alpakoista ja niiden hoidosta
  • Runsaasti käytännön hoitotoimenpiteiden harjoittelua eläinten kanssa
  • Havainnollistetaan alpakan roolia osana perhettä ja maatilan liiketoimintaa
  • Majoituksen perjantaista sunnuntaihin merenlahden äärellä, Maaseutumajoitus Koivumäessä (n. 7km tilalta)
  • Kahvituksen molempina päivinä ja sunnuntaina retkilounaan
  • Alpakkapatikointia ja alpakka-agilityä
  • Kattavan kurssimateriaalin ja kurssitodistuksen

 

Hinta: 260€/hlö          Ilman majoitusta: 200€/hlö

 

Sisältö tarkemmin:

Peruskurssi alpakoista kiinnostuneille ja niiden hankintaa harkitseville, sekä jo alpakoita omistaville ihmisille. Käymme läpi perusasioita eläinlajista itsestään, sen oikeanlaisesta hoidosta, ruokinnasta, sairauksista, laumajärjestelyistä, luonteesta ja käsittelystä, kasvatuksesta ja jalostuksesta, vastuullisesta eläintenpidosta ja mitä alpakoiden kanssa voi tehdä.

Pohdimme omia visioita, sekä erilaisia vaihtoehtoja nähdä alpakka osana perhettä ja myös osana liiketoimintaa. Alpakka on oivallinen eläin tuomaan lisäansiota maatiloille. Teemme paljon harjoituksia eläinten kanssa, mm. opettelemme leikkaamaan alpakoiden kynsiä ja pukemaan riimua ja taluttamaan. Käymme läpi koulutuksen alkeita. Toisena päivänä teemme alpakoiden kanssa retken luontoon, jolloin pääsemme vielä vapaammin olemaan yhdessä eläimen kanssa ja tutustumaan sen luonteeseen ja olemukseen. Näin myös opimme rentoutumaan ja nauttimaan yhteisestä ajasta eläinten seurassa. Humisevan Harjun kursseilla painotamme rauhoittavan ja hyväksyvän läsnäolon merkitystä ollessamme eläinten seurassa ja tehdessämme niille hoitotoimenpiteitä.

Kurssin sisällöstä ja järjestämisestä vastaa kasvattaja Carita Saarinen ja kurssimateriaali on koostettu käyttäen lähteinä sekä kotimaista, että ulkomaista tietokirjallisuutta ja luotettavia nettilähteitä, sekä ulkomaisia ja kotimaisia kasvattajia. Kurssin sisältöön on haluttu saada mahdollisimman käytännönläheinen, maalaisjärjellä varustettu, helppotajuinen kasvattajan näkökulma.

Kurssilaisten majoituksesta huolehtii Maaseutumajoitus Koivumäki, vain n. 7km:n päässä tilaltamme. Majoitus on kurssilaisten käytössä peräti 3 päivää (pe-su)! Ilmoita saapumisajankohtasi suoraan Koivumäkeen. Sisältää vuodevaatteet ja pyyhkeet. Saunomismahdollisuus koko kurssin ajan. Koivumäki on täydellinen kohde rentoutua luonnonhelmassa, merenlahden äärellä. Sinua palvelee ystävällinen isäntäväki ja paikka henkii historiaan havinaa. Rannassa on myös savusauna, jonka lämmittämisestä voi erikseen tiedustella suoraan Koivumäen isäntäväeltä (Hanna-Leena Heinola 0400 729 229 tai Jaana Heinola 0400 869 141). Koivumäessä valmistetaan herkullinen aamiainen 7€/hlö, sekä kotiruokalounas puhtaista raaka-aineista 9€/hlö, sekä iltapala 7€/hlö. Ilmoittakaan ruokailuista ja ruokavalioistanne heille etukäteen, jotta osaavat varautua.

Kurssilla myynnissä myös ihania alpakkatuotteita!

Varauksen yhteydessä saat varausmaksulaskun, joka on 100€. Sen maksettuasi olet varmistanut paikkasi kurssilta sekä majoituksen kurssin ajaksi.

Huom: Varausmaksua ei palauteta mahdollisen peruuntumisen sattuessa. Jos sairastut, tai sinulle tulee muunlainen äkillinen este, voit siirtää osallistumistasi seuraavalle kurssille. Seuraa kurssitarjontaamme. Huolehdithan, että omat tapaturmavakuutuksesi ovat voimassa kurssille saapuessasi.

Tarkempi aikataulu ja kurssimateriaali lähetetään sinulle sähköpostitse. Kurssimateriaalin voit halutessasi tulostaa mukaasi. Kurssi alkaa teoriaosuudella, joka aloitetaan klo 10.00 alkaen lauantaina. Kurssipäivät ovat 6h pituisia ja ajoittuvat kumpanakin päivänä klo 10-16. Lämpimästi tervetuloa viettämään vuoden hauskinta kurssiviikonloppua Humisevaan Harjuun!

Lahjakortit alpakkapatikalle

Wuthering Heights Ky

Ajankohtaista

14.1.15
Nyt tarjolla myös lahjakortit!