Patikointi Joutsijärvellä

Alpakkapatikka


Joutsijärvi on kaunis matkailu- ja retkeilykohde keskellä hiljaisuutta, Kullaan kylässä. Tämä henkeäsalpaavan kaunis ja luonnoltaan monimuotoinen luonnonsuojelualue on saanut nimityksen ”Hiljaisuuden Keidas” siellä laskettujen hyvin vähäisten melutasojen vuoksi. Olemassa on myös ns. ”Luonnonrauha-alueet”, joiden melutasot ovat hieman suuremmat. Hiljaisuuden keidas merkitsee aluetta, jossa voit kuulostella ainoastaan luonnon omaa äänimaailmaa, sen pienempiäkin vivahteita, ilman ihmisen aiheuttamaa meluhaittaa. Tule sinäkin rauhoittumaan!

Luontopolku 4,2km (n. 5h)

Joutsijärvellä retkeillään ihastuttavalla Luontopolulla, jossa alpakat asiakkaineen ovat jättäneet tassunjälkensä vehreään lehtoon, järvien rantametsiin, mustikanvarpujen täyttämän sekametsän poluille ja aina suopursujen keskeltä pitkospuita pitkin kauniiseen suomaisemaan laavulle. Reitin varrelle on pystytetty infotauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta ja sen erikoisuuksista.

Joutsijärvellä pesii kaikkiaan viisi eri haukkalajia, varpushaukka, nuolihaukka, mehiläishaukka, kalasääksi ja hiirihaukka. Voit varata mukaasi kiikarit tiirailua varten. Luonto tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa jokaiselle aistille!

Joutsijärven patikat ajoittuvat toukokuun alusta syyskuun loppuun. Reitti soveltuu kohtuullisen kunnon ja kehonhallinnan omaaville ihmisille. Jokaisen retkeilijän tulisi olla yli 12-vuotiaita.

Laavulla istahdamme nuotion loimuun ja saamme ansaitun levähdystauon maittavan nuotiolounaan, kahvin juonnin ja luonnonyrttijuoman parissa. Alpakat nauttivat matkan aikana ja laavulla mielellään kädestä porkkananpaloja sekä tietysti luonnon herkullisia antimia.

Alpakkapatikka sisältää:

  • Tutustuminen alpakoihin / tilan ja sen toiminnan esittely
  • Tietoa ja tarinoita alpakoista
  • Perehdytystä alpakan käsittelyyn ja taluttamiseen, harjoitellaan hyväksvyvää ja lempeää läsnäoloa
  • Herkullinen sesonginmukainen lounas laavulla, suon laidalla (sisältää jälkiruokakahvit, keksit, sekä reitin varrelta kerätyistä yrteistä valmistetun yrttijuoman). Asiakas pääsee itsekin vaikuttamaan lounaan suunnitteluun.
  • Tietoutta luonnosta ja yrttien käytöstä
  • Alpakkapatikalla rentoudut, veren kortisolipitoisuudet laskevat (stressihormoni), verenpaineesi laskee ja saat uutta energiaa ja elinvoimaa aistimalla eläinten ja luonnon elvyttävää läsnäoloa. Ollaan aidosti läsnä ja voidaan hyvin.
  • Harrastejärjestelmäkameralla kuvatut muistot retkestänne ohjaajan ottamina. Kuvat muokataan kevyesti koneella ja lähetetään yhteen sähköpostiin, josta jokainen voi saada ne itselleen.