Myytävät alpakat

Tällä sivulla ilmoitamme myynnissämme olevista eläimistä. Teemme yhteistyötä myös muiden kotimaisten alpakkatilojen kanssa, joten kauttamme on mahdollista etsiä eläimiä laajemmaltakin. Kerro siis, minkälaista eläintä olet etsimässä, niin autamme sinua löytämään etsimäsi! Huomioithan, että myymme eläimiä vain koteihin, joissa on riittävä tiedon ja osaamisen taso. Mikäli alpakat ovat sinulle vielä tuoreita tuttavuuksia, tutustuthan myös Alpakanhoidon peruskursseihimme. 

Haluaisitko hyödyntää kanaviamme omien eläintesi myynnissä? Kontaktiemme kautta meidän on helppoa tavoittaa alpakoista kiinnostuneita ihmisiä. Sekä kotisivuillamme, että facebook-sivullamme on hyvä näkyvyys. Järjestämme vuosittain alpakanhoidon peruskursseja, joten kauttamme kysytään alpakoita säännöllisesti. Toimintamme on vastuullista ja myyntiehtonamme on, että ostaja on käynyt Alpakanhoidon peruskurssin, tai hänellä on jo muuten riittävästi kokemusta ja tietoa alpakoiden asianmukaiseen pitoon liittyen. Näin pyrimme varmistamaan, että eläimet päätyvät vastuuntuntoisiin ja riittävän tieto- ja osaamistason omaaviin koteihin. Autamme tarvittaessa myös kauppakirjojen teossa ja käytännön järjestelyissä. Ota yhteyttä!
 

Yhteydenotot:
Carita Saarinen
045 1398374
humisevanharjunalpakat@gmail.com

 

Incredible Don Diego 

Nimi: Incredible Don Diego 
S. 20.05.2014 Suomi, Mathildedal
Sukupuoli: Ori
Emä: QAI Naomi of Incredible, musta
Isä: Fowberry Merlin, valkoinen
Väri: Dark fawn, jolla harmahtaa pää
Omistaja: Wuthering Heights Ky / Carita Saarinen

 

Diegon emo Naomi palkittiin viime keväänä (2019) Salossa jälkeläisluokan 2. palkinnolla, joka oli todella hieno saavutus kovatasoisessa luokassa. Merlin taas on erittäin laadukas täys-Accoyo tuontiori Englannista, Fowberryn tilalta, joka kuuluu sen maan eliittiin. Merlinin jälkeläisiä on nähty Suomessa hyvillä palkintosijoilla, mm. viime kevään näyttelyissä Merlinin jälkeläiset veivät valkoisten emien 1. palkinnon, fawnien emien 1. palkinnon, sekä hienoimmin on sijoittunut Incredible Sémillon, Champion female ja Reserve champion 2018.

Näyttelysijoituksia:
Kevätnäyttely Huittinen 2018
2nd Fawn adult male

Diegon jälkeläisiä:
2018 Baldur of Wuthering Heights, champion fawn huacaya male 2019 (äiti Frederica de la Fuente)
2018 Tinkan Neferity (äiti Humisevan Harjun Aphrodite)
2019 Anttilan Kaapo (äiti Humisevan Harjun Fuksia)

Diegon 2v (2016) villatestitulokset (true genetic SD, eli testattu näyte niin, että siitä on ympäristön vaikutukset karsittu pois, jolloin jäljelle jää eläimet todellinen geneettinen tulos).

Micron: 21,8
SD: 4,1
Comfort Factor: 97,4%
Curvature: 33,3 Dg/mm

Diegosta saatavilla useita testituloksia; 2016 normitesti, tämä geneettinen SD-testi, sekä vuoden 2017, 2018 ja 2019 tulokset. Tänä vuonna testattu fleece kolmesta kohtaa, jotta saa selvyyttä eläimen tasalaatuisuudesta kautta eläimen. Nämä kaikki tulokset saatavilla pyydettäessä!

Diegolla on todella tiivis ja runsas villa ja villa on hyvänpituista, sekä vielä 5-vuotiaana se tuntuu käteen mukavalta, vaikka meneekin jo Strong-luokitukseen tällä hetkellä. Hyvä kiilto ja kaunis, tasainen crimppi! Erittäin voimakas takapää (ja komeat kivekset!), muutenkin voimakas rakenteeltaan. Lihavuuskuntoluokitus on tällä hetkellä siellä paksumman puolella, mutta ei vakavaa ylipainoa. Hampaissa sanomista. Tästä maininta eläinlääkärin terveystarkastuksessa, joka tehtiin 31.07.2019. Lausunto saatavilla pyydettäessä. Vanhemmissa ei ole tiedossa periytyviä purentavirheitä, eikä jäljeläisten purennassa ole havaittavissa huomautettavaa. Suosittelen kuitenkin ottamaan tämän mahdollisessa jalostukäytössä huomioon ja käyttämään vain emille, joilla ei itsellään ole purennassa moittimista.

Luonteeltaan Diego ei ole mikään kainaloeläin, mutta on tottunut kyllä monenlaiseen touhuun ja toimintaan ja on tosi kiltti. Kuitenkin on ennemmin arka, kuin rohkea, enkä tästä syystä ole koskaan ottanut Diegoa mukaan mm. palvelukoteihin tai muihin vastaaviin tilanteisiin. Tapahtumissa ynisee kovasti, joten ei meillä lähde niillekään keikoille. Retkillä Diego viihtyy hyvin, mutta ei ole kärkipaikan pitäjä. Autoon hyppää tottuneesti ja on muutenkin kiva eläin käsitellä. Käsitelty usein ja säännöllisesti, ollut mukana asiakastyössä n. neljä vuotta. Tyttöjen päälle tämä poika ymmärtää kaikista parhaiten ja on kova pörisemään. Homma on siis hyvin hanskassa, joten Diegon avulla on helppoa myös syletellä emiä. Tosi hyvä tiinehdyttäjä. Tulee orilaumassa hyvin toimeen, mutten sijoittaisi emien viereen, sillä käy tytöistä aika kuumana.

Diego on madotettu syksyllä 2019, se on DNA-testattu, tunnistemerkitty, sekä rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Diego on kaikinpuolin terve ja hyvävointinen poika.

Hinta: 3000€ + alv 24%

Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / humisevanharjunalpakat@gmail.com


Diegon villakuva 2019


Diegon poika Baldur of Wuthering Heights - Champion huagaya male 2019


Baldurin villakuva 2019. Kuin kultaa! Baldurin villassa on mm. erinomainen pituus ja kaunis kiilto.