Humiseva Harju - Kun eläimellä on merkitystä

Tällä sivulla ilmoitamme myynnissämme olevista eläimistä. Teemme yhteistyötä myös muiden kotimaisten alpakkatilojen kanssa, joten kauttamme on mahdollista etsiä eläimiä laajemmaltakin. Aina kaikki ostettavissa olevat eläimet eivät ehdi päätyä `Myytävät alpakat- välilehdellemme. Kerro siis, mitä olet etsimässä, niin autamme sinua löytämään etsimäsi. Huomioithan, että noudatamme vastuullisen toiminnan periaatteita ja myymme eläimiä vain koteihin, joissa on riittävä tiedon ja osaamisen taso, sekä hyvän elämänlaadun mahdollistavat puitteet ja olosuhteet alpakoille. Emme myy emiä ja oreja samaan laumaan ja huolehdimme muutenkin, että eläimet päätyvät niille sopiviksi suunniteltuihin, vain niiden lajitovereista koostuviin laumoihin. Pojista koostuva laumakoko minimissään 3 eläintä, emistä koostuva laumakoko minimissään 4 eläintä. Mikäli alpakat ovat sinulle vielä tuoreita tuttavuuksia, tutustuthan myös Alpakanhoidon peruskursseihimme.


Sen lisäksi, että eläimellä on meille väliä, pidämme myös asiakkaistamme hyvää huolta. Huolehdimme, että myynnissämme olevista eläimistä on annettu todenmukaiset ja riittävät tiedot, ne ovat terveitä ja hyväkuntoisia, niistä on huolehdittu hyvin ja ne ovat riimukoulutettuja ja käsittelyyn tottuneita. Hampaat, kynnet, kerinnät ja loishäädöt on asianmukaisesti huolehdittu kuntoon ja tilan omat alpakat myös rokotetaan klostrideja ja tetanusta vastaan Bravoxin-rokotteella vuosittain. Ajantasaiset villa-analyysit ja histogrammit ovat kiinteä osa eläimen perustietoja. Käytöshäiriöisiä / aggressiivisia ja sairaita eläimiä emme myy/välitä. Lisäksi kaikki kauttamme myytävät eläimet on rekisteröity Suomen alpakka- ja laamayhdistyksen eläinrekisteriin, ne on tunnistemerkittyjä ja eläinlääkärin tarkastamia ennen mahdollisten kauppakirjojen allekirjoittamista. Asiakkaamme saavat meiltä jatkossakin täyden tuen elämäänsä alpakoiden kanssa.


Haluaisitko hyödyntää kanaviamme omien eläintesi myynnissä? Kontaktiemme kautta meidän on helppoa tavoittaa alpakoista kiinnostuneita ihmisiä. Sekä kotisivuillamme, että Facebook-sivullamme on hyvä näkyvyys, ja hallinnoimme lisäksi myös suosittua alpakka-aiheista Facebook-ryhmää, Suomen Alpakka Nurkka - Alpaca Corner Finland, jossa myynnissämme olevia eläimiä on mahdollista mainostaa. Kauttamme kysytään alpakoita säännöllisesti. Toiminta on vastuullista ja kaupankäynti selkeää ja reilua. Teemme parhaamme varmistaaksemme, että tapahtunut kauppa on jokaiselle osapuolelle onnistunut kokemus. Saat tarvittaessa myös apua kauppakirjojen teossa ja käytännön järjestelyissä. Kutsu Caritan konsultaatiokäynnille ja valokuvaukseen, tai pyydä konsultaatiota etänä tarvittaessa. Ota yhteyttä!

Yhteydenotot:
Carita Saarinen
045 1398374
info@humisevaharju.fi

Myytävänä

Nybo Njord - Huipputilaisuus kasvattajalle! - MYYTY!


Njord palkittiin 1. sijalla light adult orien luokassa kevätnäyttelyissä 2022, Sastamalassa. Kuva: Ilpo Kuparinen

Nimi: Nybo Njord
S. 02.06.2018, Ruotsi
Sukupuoli: Ori
Jalostus-status: Proven
Emä: G134 Juanita, light fawn (LF), ee aa (ei. Ambersun 1332 Nullarbor, WH)
Isä: Nybo Inspiration, white (WH) (ii. Jolimont Warrior, WH)
Väri: Light fawn (LF) ee aa
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen

 

Sukukatsaus:
Njordin isä on yksi Ruotsin noteeratuimmista ja menestyksekkäimmistä alpakkaoreista, kuuluisa kolminkertainen kansallinen Supreme Champion Nybo Inspiration. Inspiration on nostanut pisteitään myös kovalla jälkeläisnäytöllään, sillä myös Njordin velipuoli, Nybo Joker, on saavuttanut saman menestyksen voittaen kolmena kertana Supreme Championin arvon Ruotsissa. Joker myytiin myöhemmin jalostusoriksi Tanskaan. Njord on ainoa Inspirationin orijälkeläinen Suomessa. Njord ei kuitenkaan ole pelkästään erinomaisesta isästä, sillä myös Njordin emä, G134 Juanita, on todella laadukas ja suvukas pakkaus, todellinen löytö, jonka Wuthering Heights Oy vuonna 2018 osti Suomeen Nybo Alpacka- tilalta, Ruotsista. 
Juanita on todentanut arvonsa erinomaisella jälkeläisnäytöllään, tullen toiseksi emien jälkeläisluokassa kevään 2022 näyttelyissä - häviten ainoastaan Supreme Championin ja Reserve Championin emolle - ja näin ollen vaaleasta väristään huolimatta lunastanut pysyvästi paikkansa jalostusohjelmastamme. Gaia of Wuthering Heights, SDRG, (isä Softfoot Mungo, AUS), kesällä 2021 syntynyt Brown Champion male vm. 2022 Wuthering Heights Cosmos, LB, (isä Ambersun Centaurus, AUS), sekä Cosmoksen täysveli Wuthering Heights Eon, MF, (vm. 2022) komeilevat sulkina Juanitan hatussa. Njord on ensimmäinen myyntiin vapautuva Juanitan jälkeläinen.

Näyttelysijoitukset:
1. sija light adult male, kevätnäyttely 2022, Sastamala

Jälkeläiset:
29.06.2022 Wuthering Heights Trivia, medium fawn (MF), emä, emo: Hecate of Wuthering Heights, DB
03.07.2022 Bonum Vibes Rasmus, light fawn (LF), ori, emo: Phoenix of Wuthering Heights, MB
04.07.2022 Wuthering Heights Hauron, light fawn (LF), ori, emo: Merituulen Frida, modern gray /appaloosa
21.07.2022 AO Freija, medium fawn (MF), emä, emo: Frederica de la Fuente, MF (vikunja)

Villa:
BAS tuomari Tim Heyn kommentti Njordin villasta hänen käytyä tilallamme eläimiä arvioimassa syksyllä 2020: "The fleece this male is growing is dense, bright, uniform in colour and grows a good lengt. He has a very good fibre coverage and a good fineness. The primary fibres are a little strong, however his positive traits far outweight this one negative."

Njordin villassa yhdistyvät useat hyvät ominaisuudet: tiiviys, kiilto, hienous, tasalaatuinen väri, sekä hyvä villan pituus. Villassa on hyvin kaunis järjestäytynyt ja voimakas krimppi ja se muodostuu tyylikkäiksi tapuleiksi. Blanketissa on todella hyvä paino, vuonna 2022 kokonaisvillanpaino 5,1kg! Njordin villassa peitinkarvat ovat hieman karkeampia, kuin haluttaisiin, mutta muut villan hyvät ominaisuudet lyövät laudalta tämän yhden negatiivisen. Jos villan osalta tiiviys, tapulin pituus, hyvä villanpeittävyys, kiilto, hienous, sekä värin tasalaatuisuus ovat tavoitteinasi, tässä sinulle ehdottomasti harkinnan arvoinen ja erittäin harvinaislaatuinen ori tarjolla!

Njordilla on hyvin vaalea sukutaulu molempien vanhempiensa puolelta, joten odotettavissa on todennäköisimmin joko fawneja, tai valkoisia vasoja erityisesti käytettäessä vaaleille emille. Tosin värigeenit ee aa viittaavat myös mustaan geeniin taustalla (aa = musta-musta, ee = vaalea-vaalea).

Njordin 1v (2018) villatestitulokset  Njordin 4v (2022) villatestitulokset
Micron: 19,0 Micron: 22,7
SD: 4,4 mic SD: 5,4 mic
CEM: 8,8 mic CEM: 10,6 mic
Comfort Factor: 98,5% Comfort Factor: 90,4%
Curvature: 36,8 Dg/mm Curvature: 37,3 Dg/mm
Pituus: 170 mm Pituus: 120 mm

Rakenne ja terveys:
Tuomari Tim Heyn kuvaus Njordin rakenteesta syksyllä 2020: "This young sire is stylish and well grown for age. He has very good substance to his frame and his head and overall appearance is very true to type."

Njord on tyylikäs ja hyvin kasvanut nuori ori, jolla on erittäin hyvä subtanssi kehossa ja päässä (yleensä tarkoitetaan tiettyä syvyyttä, runsautta, voimakkuutta, rakenteellista korrektiutta) ja sen yleisolemus on hyvin tyypinmukainen, joka viittaa laadukkaaseen jalostustyöhön / geeniperimään taustalla. Hyvät jalkojen asennot, sekä purenta. Suuret kivekset, jolla on suora yhteys sen emäjälkeläisten munasarjojen kokoon ja hedelmällisyyteen. Purenta hyvä.

Njord on hyvin tiinehdyttävä ori ja sen kaikki tähänastiset, kahden ensimmäisen kesän emät on saatu onnistuneesti tiineeksi. Njord on ihanteellisessa kuntoluokituksessa ja se on muutenkin kaikin puolin terve nuori ori.

Luonne:
Luonteeltaan Njord on puhdasta kultaa. Se on yhtäaikaa iloisen veitikkamainen ja lupsakka, mutta myös tyyni, luottavainen ja rauhallinen. Njord antaa ottaa itsensä kiinni todella kauniisti, kynnet antaa leikata moiteettomasti ja kurssilaisetkin saavat harjoitella, kulkee patikkaretkillä asiakkaiden kanssa, tekee vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin ja myös matkustaa rauhallisesti ja tottuneesti. Potkiminen ei kuulu Njordin tapoihin. Tyttöjä se rakastaa ja valvoo, työmoraali on erinomainen. Laumassa hyvin toimiva ja kiltti kaveri myös nuoremmilleen ja sitä on pystytty ongelmitta pitämään myös tyttöjen viereisessä aitauksessa. Herranjestas kun tulee ihan hiki listatessa Njordin hyviä puolia!

Njord on DNA-testattu, tunnistemerkitty, rekisteröity kotimaiseen rekisteriin, sekä rokotettu kesällä 2022 Bravoxin10-rokotteella. Madotukset on viimeksi tehty Axilurilla syksyllä 2020, eikä tällä hetkellä ole madotukselle tarvetta. Se on saanut D-vitamiinilisät, sekä Camelid Drenchin. Njord on myös värigeenitestattu tuloksella ee aa. Yksityiskohtaisemmat tulokset saat pyydettäessä. Ulkoloisiin viittaavia oireita ei ole.

Hinta: 6 700€ + alv 24%

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / info@humisevaharju.fi


Jos haluat lisätä laumaasi tiiviyttä, tyyliä, rakennetta, fertiliteettiä ja ystävällistä luonnetta - on sinulla edessäsi todellinen tilaisuus! Villan kokonaispaino 2022 upeat 5,1kg. Kuva: Julianna Repo


Njord on erittäin lempeä eläinkaveri jota saa silitellä ja halia. Kuva: Carita Saarinen


Njordin isä on Ruotsin kansallisen näyttelyn kolminkertainen Supreme Champion, Nybo Inspiration. Kuva: Nybo Alpackor


Äiti G134 Juanita on tasokas jalostusemä, jolla on merkittävä jälkeläisnäyttö. Kuva: Carita Saarinen


Njordin ensimmäiset jälkeläiset ovat syntyneet kuluneena kesänä. Kuvassa tilallamme asustava lupaava poika Hauron. Kuva: Carita SaarinenHauron syksyisissä tunnelmissa kavereiden kanssa. Isän ominaisuudet ovat periytyneet todella vahvasti - mukavaa luonnetta myöten! Kuva: Carita Saarinen


Njord on jättänyt puumerkkinsä vasalleen. Njord on vahva periyttäjä sekä rakenteen, että villan osalta. Tämä on taitavan ja pitkäjänteisen jalostustyön tulosta usean sukupolven ajalta. Kuva: Carita Saarinen

Wesslinin Alvar - Rehellisesti kirjava - MYYTY!


Alvar kesällä 2022 uusien samanikäisten kavereidensa kanssa Humisevassa Harjussa. Kesä on painittu ja kisailtu, vahvistuttu, sekä opittu uusia asioita kuten käsittelytoimenpiteitä, patikointia, sekä matkustamista ja Alvar on omaksunut uudet opit ja taidot loistavasti! Seuraavaksi vuorossa olisivat palvelukotikäynnit, jonne Alvar tulee hyvän luonteensa puolesta pääsemään mukaan kartuttamaan lisää kokemuksia reppuunsa. Kuva: Carita Saarinen

Nimi: Wesslinin Alvar 
S. 09.06.2021 Suomi, Lassila
Sukupuoli: Ori
Jalostus-status: Unproven, ei jalostukseen
Emä: Villa Alpakan Alva, white (WH), täplät poskissa, (ei. Lima Harrison, MF)
Isä: Särkänniemen Sancho, dark brown (DB), multicolor, (ii. Lima Sylvester, väri ei tiedossa)
Väri: Multicolor
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen

 

Sukukatsaus:
Alvarin isä on dark brown (DB) ori Särkänniemen Sancho, jonka on voinut tavata kuluneina kesinä ystäviensä kanssa Porin Kirjurinluodosta. Sanchon villanlaadusta ei ole tietoa. Sancho ja Sanchon sukutaulu löytyvät rekisteristä "ei kenenkään"- listasta. Kumpikin vanhemmista ovat lemmikkilaatuisia, tosin Alvalla on ikänsä puolesta kohtalaisen hyvä SD, eli villan tasalaatuisuus. 

Näyttelysijoitukset:
Alvar ei ole osallistunut näyttelyihin.

Jälkeläiset:
Ei jälkeläisiä. Ruunausta suositellaan, ei jalostuskäyttöön.

Villa:
Alvarin villanäyte oli melkoinen yllätys, sillä siinä tapulit ovat selkeästi erilleen muodostuneet, siinä on kauttaaltaan hyvä krimpin frekvenssi ja hienous, tasalaatuisuus, sekä CEM-arvo ovat kohtalaisen hyvät! Sitä, miten kauan tällaiset ominaisuudet sen villassa säilyvät, on täysi arvoitus. Tiiviys ja villanpeittävyys ovat heikkoja ja lisäksi karkeiden peitinkarvojen osuus on suuri. (Heikolla villanpeittävyydellä tarkoitetaan, että runsas villankasvu ei ylety kasvoille, sekä alas jalkoihin.)

Alvar 1v (2022) villatestitulokset (Huom. Näyte otettu sattumanvaraisesti säkistä, tarkkaa kohtaa, josta testattu näyte on peräisin ei siis tiedetä.)
Micron: 18,6 mic
SD: 4,3 mic
CEM: 8,3 mic
Comfort Factor: 99,1%
Curvature: 43,2 Dg/mm
Pituus: 120mm

Rakenne ja terveys:
Alvar on rakenteeltaan hieman primitiivinen, mutta tasapainoinen ja sillä on suora selän linja. Jalkojen asennot OK.

Alvarilla ei ole havaittavissa terveydellisiä vikoja / ongelmia. Iho on kauttaaltaan siisti, ei merkkejä ulkoloisista. 

Purenta on hyvä.

Luonne:
Alvar on reipas ja ystävällinen poika, mutta ihmistä kohtaan se on vielä vähän ujo. Säännöllisessä käsittelyssä kehittyy aimo harppauksin ja selvästi nauttii kävelyretkistä luonnossa. Käsiteltäessä Alvar antaa kauniisti hoitaa kaikki toimenpiteet, kuten kynsien leikkuut ja verinäytteen oton ym.

Alvarin tapoihin ei kuulu potkiminen ja se ottaa mielellään ihmisen kädestä herkkuja, kuten porkkananpaloja. Kirjava väritys on omiaan asiakastyössä - asiakkaat rakastavat rehellisen lehmänkirjavia eläimiä!

Alvar on madotettu Axilurilla kesäkuussa. Se on myös rokotettu Bravoxin10- rokotteella kesän 2022 vasojen kanssa. Se on saanut D-vitamiinilisät, sekä Camelid Drenchin. Alvar on rekisteröity Suomen alpakka- ja laamarekisteriin. Alvar odottaa vielä tunnistemerkintää.

Hinta: 1 500€ + alv 24%

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / info@humisevaharju.fi


Alvarin "odd-sample", eli villanäyte suoraan säkistä (ei tiedetä mistä kohtaa eläintä se on). Kuva: Carita Saarinen
 


Alvar riimussa 19.9.2022 Humisevassa Harjussa. Kuva: Carita Saarinen 


Särkänniemen Sancho Porin Kirjurinluodossa kesällä 2022. Kuva: Carita SaarinenVilla Alpakan Alva kesällä 2022 Humisevassa Harjussa. Kuva: Carita Saarinen 

Villa Alpakan Lillan - Suuri suukkosuu (Poistettu myynnistä)


Lillan pitää seurasta ja seurustelusta ja hakee mielellään vapaaehtoisesti kontaktia. Lillan tulee mielellään suukottelemaan ihmisen kanssa ja on ensimmäisten joukossa tervehtimässä tulijoita. Kuva: Carita Saarinen

Nimi: Villa Alpakan Lillan 
S. 15.06.2016 Suomi, Harjavalta
Sukupuoli: Emä
Jalostus-status: Unproven, tiinehtyy
Emä: Villa Alpakan Lilita, dark brown (DB), (ei. tuntematon Belgialainen ori, väri ei tiedossa)
Isä: Leijonamielen Tarmo, light fawn (LF) (ii. Bourne Edward, LF)
Väri: Light fawn (vikunja)
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen

 

Sukukatsaus:
Lillanin isä on light fawn (LF) ori Leijonamielen Tarmo, jonka on voinut tavata kuluneina kesinä ystäviensä kanssa Porin Kirjurinluodosta. Tarmon villanlaadusta ei ole tietoa. Tarmo ja Tarmon sukutaulu löytyvät rekisteristä. Tarmon isä, Brittituonti Bourne Edward on yksi maamme alpakkakantaan eniten vaikuttaneita jalostusoreja, joka on auttanut nostamaan suomalaista jalostustyötä kohtalaiselle tasolle. Edin jälkeläisiä on nähty hyvillä näyttelysijoituksilla, mm. Supreme Champion 2018, Merituulen Felix, WH, oli Edin jälkeläinen. Tarmon äiti Unique Duncinea, WH, on 100% chileläisistä vanhemmista (QAI Dorian & QAI Aliza). Lillanin äiti, Lilita, on 100% belgialaista (tuntematonta) sukua. Lilitan äiti Nikita tuotiin Suomeen tiineenä ja Lilita syntyi Suomessa. Lilitan tai Nikitan isistä ei ole tietoa. Lilita oli pienikokoinen ja leiskuvan punertava DB emä, joka kuoli alkukesästä 2022. Myös Nikita oli edellisten omistajiensa mukaan lilahtavan värinen tumman ruskea emä. 

Näyttelysijoitukset:
Lillan ei ole osallistunut näyttelyihin.

Jälkeläiset:
Ei aikaisempia jälkeläisiä. Astutettu tilan omalla lupaavalla nuorella orilla, Supreme Champion 2023, Wuthering Heights Cosmoksella.

Villa:
Lillanin villa-arvot ovat hienouden ja tasalaatuisuuden suhteen hyvää keskiarvoa. Villa on kauniisti järjestäytynyttä, kiiltävää, krimpissä on yllättävän voimakas amplitudi ja krimppi on tasaista tyvestä latvaan. Tiiviys on kohtalaisen hyvä, vaikka sitä toki olisi hyvä vielä kehittää hyvillä orivalinnoilla, jota tämänhetkinen ori takuulla tarjoaa hienouden ja tasalaatuisuuden lisäksi. Villa antaa erittäin hyvät lähtökohdat tavoitteelliselle kasvattajalle jalostukseen. Villansa lisäksi tässä emässä yhdistyvät myös monet muut tärkeät jalostusemän ominaisuudet.

Lillan 6v (2022) villatestitulokset
Micron: 23,8 mic
SD: 4,3 mic
CEM: 8,6 mic
Comfort Factor: 92,2%
Curvature: 41,8 Dg/mm
Pituus: 80mm

Rakenne ja terveys:
Lillan on voimakas ja isokokoinen emä, jolla on hyvä kehon volyymi ja ryhti, suora selän linja ja rakenne on kauttaaltaan sopusuhtainen. Sillä on jalostusemälle hyvin leveyttä rinnassa ja lantiossa, sekä hyvä pään tyyppi. Erittäin hyvät jalkojen asennot.

Lillanin terveydentaso on erinomainen. Se on vahva ja energinen ja se on ihanteellisessa lihavuuskunnossa. Iho on kauttaaltaan siisti, ei merkkejä ulkoloisista, tai vanhoistakaan tartunnoista. Tiedossa ei mitään aikaisempia terveysongelmia.

Purenta on hyvä.

Luonne:
Lillan on seurallinen ja luonteikas emä. Mitä enemmän sitä oppii tuntemaan, sitä paremman kaverin siitä saa. Vähälle jääneen käsittelyn, sekä ison kokonsa ja voimansa vuoksi se on vaatinut alkuun käsittelijältään kuitenkin hieman kokemusta ja varmuutta.  Luonteikkuudella ei tarkoiteta hankalaa käytöstä / käytösongelmia. Lillanilla ei ole taipumusta sylkemiseen, potkimiseen, eikä muuhunkaan ongelmakäyttäytymiseen. Lillania vaan on vielä vähän jännittänyt, kun on tehty hoitotoimia, mutta ajan kuluessa jännitys on aina vain jäänyt vähemmälle ja Lillan on jännityksestäänkin huolimatta ollut erittäin yhteistyönhaluinen eläin. Lillan on eläintenkouluttajaopiskelijamme kanssa opetellut kosketuskeppiä ja kontaktia ja tykkää valtavasti puuhastella ja toimia ihmisen kanssa ja on hyvin motivoitunut oppimaan asioita. Kynnet olemme oikein sovinnolla leikattua ja muut hoitotoimenpiteet sujuneet jo kuten tilan muidenkin emien kanssa, eli rennolla otteella.

Lillan ottaa mielellään ihmisen kädestä herkkuja, kuten porkkananpaloja. 

Lillan on madotettu Axilurilla kesäkuussa 2022. Se on myös rokotettu Bravoxin10- rokotteella kesällä 2022. Se on tunnistemerkitty, sekä rekisteröity Suomen alpakka- ja laamarekisteriin. Se on saanut D-vitamiinilisät, sekä Camelid Drenchin. Lillanista on otettu DNA näyte isyyden (Leijonamielen Tarmo) vahvistamista, sekä värigeenin testaamista varten ja isyys on näin ollen vahvistettu oikeaksi. Lillanin värigeenit ovat e1e1 a1a3. Se siis kantaa kahta ei asteista mustaa värigeeniä, mutta tarvitsee oikeantyyppisen orin jotta tämä musta väri voi näkyä vasan fenotyypissä. 

Lillan on testattu puhtaaksi Mycoplasma Haemolamae bakteerista!

Hinta: 5 500€ + alv 24%

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / info@humisevaharju.fi


Lillan on ryhdikäs ja korrekti jalostuslaatuinen emä, jolla on suora selän linja, hyvät jalkojen asennot ja kehon volyymi, sekä lihasmassa. Hyvin terve ja reipas emä! Kuva: Carita Saarinen
 


Lillanilla ei ole / ole ollut iho-ongelmia. Kuva: Carita Saarinen 
 


Lillan on riimukoulutettu. Kuva: Carita Saarinen 


"Odd-sample", eli näyte suoraan säkistä. Lillanin villassa on paljon hyviä ominaisuuksia ja on jalostuslaatuista. Kuva: Carita SaarinenLillanin isä Leijonamielen Tarmo kesällä 2022 Porin Kirjurinluodossa. Kuva: Carita Saarinen 

Villa Alpakan Alva - MYYTY!


Villa Alpakan Alva vm. 2013. Alva on ihana tyyppi! Siinä on elämää kuin vuoripurossa, mutta kuitenkin se on tasainen ja tyyni, vahvasti läsnäoleva tapaus. Alva sopisi takuulla jakamaan hyvää mieltä ja onnistuneita vuorovaikutuskokemuksia esimerkiksi eläimen ehdoilla toteutettuun toimintaan / terapiaan. Kuva: Carita Saarinen

Nimi: Villa Alpakan Alva 
S. 15.06.2013 Suomi, Harjavalta
Sukupuoli: Emä
Emä: Villa Alpakan Alina, white (WH), täplät poskissa
Isä: Lima Harrison, medium fawn (MF)
Väri: Valkoinen ruskein merkein
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen

 

Sukukatsaus:
Alvan isä medium fawn (MF) ori Lima Harrison oli ensimmäisiä Suomeen tuotuja alpakoita. Harrison kuoli 2013, kun Alva syntyi. Alvasta tuli nopeasti myös äiditön, sillä äiti Alina kuoli kun Alva oli vain n. 3kk ikäinen. Sinnikäs orpovasa kuitenkin selviytyi täysikasvuiseksi emäksi. Alva on värityksen puolesta kuin äitinsä kopio. 

Näyttelysijoitukset:
Alva ei ole osallistunut näyttelyihin.

Jälkeläiset:
6/2016 Vasa (kuollut)
15.7.2017 Villa Alpakan Aida, multicolor, emä, isä: Leijonamielen Tarmo, light fawn
09.06.2021 Wesslinin Alvar, multicolor, ori, isä: Särkänniemen Sancho, multicolor

Alva on astutettu Ruotsin tuontiorilla, Nybo Njordilla, joka on todella laadukasta linjaa. Njord on Ruotsin toistaiseksi menestyneimmän alpakkaorin, kolmenkertaisen Supreme Champion Nybo Inspirationin ainoa orijälkeläinen Suomessa. Tiineys on tällä hetkellä seurannassa. Njordin ensimmäiset, kesällä 2022 syntyneet vasat vaikuttavat hyvin lupaavilta. 4-vuotias Njord voitti oman luokkansa kevään 2022 näyttelyissä Sastamalassa. Tutustu lisää Njordiin täältä.  

Villa:
Alva ei ole huippuvillainen eläin, mutta siinä on kyllä hyviä ja kiinnostavia ominaisuuksia. 9-vuotiaaksi emäksi, jolla ei ole merkittävää sukutaulua, sillä on ikäiselleen jalostusemälle hyväksyttävän alhainen SD-arvo. Alvan tuorein jälkeläinen, Alvar, on itseasiassa yllättävän hyvävillainen eläin, jolla tapulit ovat selkeästi erilleen muodostuneet, siinä on kauttaaltaan hyvä krimpin frekvenssi ja hienous ja tasalaatuisuus on melko hyvät! On siis mahdollista, että hyvillä orivalinnoilla Alva saattaisi jopa tuottaa ihan kelpovasoja jollekin kasvattajalle. Alva on väriltään kauttaaltaan täysin valkoinen, (ei värikontaminaatiota), vaikka iho on täplikäs/pilkullinen. (Lukuunottamatta ruskeita täpliä sen päässä.)

Alvan 9v (2022) villatestitulokset (Huom. Näyte otettu sattumanvaraisesti säkistä, tarkkaa kohtaa, josta testattu näyte on peräisin ei siis tiedetä.)
Micron: 26,1
SD: 5,7 mic
CEM: 12,5 mic
Comfort Factor: 82,2%
Curvature: 36,8 Dg/mm
Pituus: 65mm

Rakenne ja terveys:
Alva on rakenteeltaan primitiivinen ja kapearakenteinen ja sillä on kapea pään malli. Keuhkojen alueella sillä on kuitenkin hyvin syvyyttä. Astutuksiin suosittelen valitsemaan syvärunkoisia ja vahvarakenteisia oreja, jolla on mahdollisimman terve ja laadukas sukutaulu, kuten Nybo Njord, jolla Alva on nyt astutettu.

Alvaa ei ole eläinlääkärin toimesta tarkastettu, mutta siinä ei ole havaittavissa terveydellisiä vikoja / ongelmia. Iho on kauttaaltaan siisti, ei merkkejä ulkoloisista.

Purenta on lievästi alapurentainen. Hampaat eivät ole tällä hetkellä hoidon tarpeessa, mutta ne olisi hyvä ensi kerinnän yhteydessä (kevät/kesä 2023) lyhentää. Lievä alapurenta ei vaikuta Alvan syömiseen, eikä estä astuttamista, mutta orilla olisi hyvä olla purenta kunnossa. 

Luonne:
Alva on hurmaavan eloisa ja iloinen emä, joka on jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäristönsä ja siinä olevien olentojen ja asioiden kanssa. Se valvoo ja tarkkailee, ihmettelee ja katselee. On hauska seurata sen puuhia ja on se joskus naurattanutkin päähänpistoillaan. Alva on selkeästi johtaja-ainesta, rakastaa ja hoivaa toisten vasoja ja uskoisin sen olevan äärimmäisen hyvä äiti itse.
Käsiteltäessä Alva on rauhallinen ja se on riimukoulutettu. Uskoisin, että se voisi soveltua eläimen ehdoilla toteutettuun toimintaan / terapiaan.

Madotukset tehtiin heti meille saavuttua, se on tunnistemerkitty, sekä rekisteröity kotimaiseen alpakoiden ja laamojen rekisteriin. Alva sai saapuessaan lisäksi myös ADE-injektion, sekä Camelid Drenchin. Rokotetaan Bravoxin10- rokotteella kesän 2022 vasojen kanssa.

Hinta: 2 550€ + alv 24% tiineenä, 2 000€ + alv 24% jos ei tiinehdy

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / info@humisevaharju.fi


Alvan rakennekuva. Kuva: Carita Saarinen


Alva on melkoisen elävää ja notkea sorttia 9 vuotiaaksi! Hirmuisen kiintoisa ja miellyttävä tapaus. Kuva: Carita SaarinenKuva: Carita Saarinen 

Villa Alpakan Aida - MYYTY!


Aida ja kaverukset. Kuva: Carita Saarinen
 

Nimi: Villa Alpakan Aida 
S. 15.07.2017 Suomi, Harjavalta
Sukupuoli: Emä
Emä: Villa Alpakan Alva, white (WH), täplät poskissa
Isä: Leijonamielen Tarmo, light fawn (LF)
Väri: Multicolor
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen

 

Sukukatsaus:
Aidan emon, Alvan, isä on medium fawn (MF) ori Lima Harrison, joka on ollut ensimmäisiä Suomeen tuotuja alpakoita.

Aidan isä Leijonamielen Tarmo on suvukas ori. Tarmon isä on Suomessa useita hienoja jälkeläisiä jättänyt Englannin tuontiori Bourne Edward (fawn) ja äiti Unique Dulcinea (white), jonka molemmat vanhemmat ovat Chilen tuonteja. Yksi Bourne Edwardin jälkeläisistä ylsi jopa Supreme Championiksi vuonna 2018, Merituulen Felix.

Näyttelysijoitukset:
Aida ei ole osallistunut näyttelyihin.

Jälkeläiset:
Aidalla ei ole jälkeläisiä.

Aida on astutettu Ruotsin tuontiorilla, Nybo Njordilla, joka on todella laadukasta linjaa. Njord on Ruotsin toistaiseksi menestyneimmän alpakkaorin, kolmenkertaisen Supreme Champion Nybo Inspirationin ainoa orijälkeläinen Suomessa. Tiineys on tällä hetkellä seurannassa. Njordin ensimmäiset, kesällä 2022 syntyneet vasat vaikuttavat hyvin lupaavilta. 4-vuotias Njord voitti oman luokkansa kevään 2022 näyttelyissä Sastamalassa. Tutustu lisää Njordiin täältä.

Villa:
Villaltaan Aida on lemmikkilaatuinen. Multicolorin värityksensä vuoksi sitä ei myöskään luokiteltaisi jalostuseläimeksi. Väritys on kuitenkin ilo silmälle ja lemmikkinä tai eläimen ehdoilla toteutettavassa eläinavusteisessa toiminnassa se pääsee oikeuksiinsa!

Rakenne ja terveys:
Aida on rakenteeltaan melko primitiivinen ja kapearakenteinen. Astutuksiin suosittelen valitsemaan syvärunkoisia ja vahvarakenteisia oreja, jolla on mahdollisimman terve ja laadukas sukutaulu, kuten Nybo Njord, jolla Aida on nyt astutettu.

Aidalle on tehty eläinlääkärin terveystarkastus 29.6 eikä siinä havaittu terveydellisiä vikoja / ongelmia, lukuunottamatta kintereissä näkyvää ulkoloistartuntaa, joka on tällä hetkellä hoidossa.

Purenta on siisti ja korrekti. 

Luonne:
Luonteeltaan Aida on kiltti mutta arka emä. Käsittely on ollut aiemmin hyvin vähäistä ja eikä Aida ollut riimukoulutettu ennen saapumistaan meille 23.6.2022. Kiinniottotilanteet ovat Aidalle vielä melko pelottavia, mutta niiden kanssa on työskennelty rauhassa ja jo lyhyessäkin ajassa on nähtävissä muutosta parempaan suuntaan. Aida soveltuu kärsivälliselle ihmiselle rauhalliseen kotiin, jossa käsittely on johdonmukaista ja varmatoimista. Aida tarvitsee hieman enemmän aikaa sopeutuakseen uuteen kotiinsa, mutta uskon että ajanoloon siitä kuoriutuu ihastuttava ystävä ihmiselle, jolla on aikaa ja mielenkiintoa voittaa sen luottamus!

Laumassa Aida on säyseä ja rauhallinen laumatoveri, joka tulee helposti toimeen kaikkien kanssa.

Madotukset tehtiin heti meille saavuttua, se on tunnistemerkitty, rokotettu (Bravoxin10), sekä rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Lisäksi Aida sai saapuessaan ADE-injektion, sekä Camelid Drenchin.

Hinta: 3 600€ + alv 24% tiineenä, 2 950€ + alv 24% jos ei tiinehdy

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / info@humisevaharju.fi


Kuva: Carita Saarinen


Aida on kaunis laikkuineen. Kuva: Carita SaarinenKuva: Carita SaarinenAida isä Leijonamielen Tarmo. Kuva: Carita Saarinen


Aidan äiti Villa Alpakan Alva. Kuva: Carita Saarinen

Koiramäen Fanni - MYYTY!


Fanni rakennekuva syksy 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen
 

Nimi: Koiramäen Fanni 
S. 28.04.2016 Suomi, Tuusula
Sukupuoli: Emä
Emä: Frida de la Fuente, light brown (LB)
Isä: Ali-Ollin Veeti, medium brown (MB)
Väri: Dark brown (DB)
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen

 

Sukukatsaus:
Fannin emon, Fridan, isä on medium rose gray (MRG) ori Incredible Sancho Panza, joka on suora jälkeläinen Australian Supreme Championista, jo edesmenneestä valkoisesta tuontiorista Van Diemen Mancosta. Fannin emon emo medium brown Canela on alkuperäinen Andien kasvatti ja yksi Alpaca Fuenten tilan arvostetuimmistasta emistä, joka yhä liki 20 vuotaana tekee vasoja ja tuottaa 19,5 mikronista villaa! Kaneli on Päivi Partasen sanoin täyttä kultaa ja periyttää myös johtajaluonnetta vasoilleen. Isän emä, Chilen tuontiemä true black Naomi, palkittiin Kevätnäyttelyissä 2019 Salossa jälkeläisluokan 2. palkinnolla, joka oli todella hieno saavutus kovatasoisessa luokassa. Isä Veeti on suora jälkeläinen true blackista Englannin tuontiorista Inca Archista, sekä fawnista Ali-Ollin Oliviasta, joka molemmat vanhemmat ovat Chilen tuonteja.

Näyttelysijoitukset:
Fanni ei ole osallistunut näyttelyihin.

Jälkeläiset:
15.06.2019 Lempo of Wuthering Heights, medium brown, ori, isä: Tuntematon (Edellisessä kodissaan olivat orit päässeet karkuun emien luokse, isää ei ole selvitetty)
26.06.2020 Hecate of Wuthering Heights, dark brown, emä, isä: Incredible Davidoff, true black
10.07.2021 Wuthering Heights Sedna, light brown, emä, isä: Ambersun Centaurus, medium fawn

Fanni on kesällä 2021 astutettu tilan omalla orilla, Incredible San Christobalilla, ja todettu jääneen tiineeksi ensimmäisestä astutuksesta. Tuleva vasa on Christobalin ensimmäinen jälkeläinen.

Fannin 1v (2017) villatestitulokset  Fannin 5v (2021) villatestitulokset
Micron: 21,2 Micron: 22,8
SD: 5,2 mic SD: 4,4 mic
CEM: 9,4 mic CEM: 8,3 mic
Comfort Factor: 96,1% Comfort Factor: 94,9%
Curvature: 31,8 Dg/mm Curvature: 47,0 Dg/mm
Pituus: 135mm Pituus: 55mm (otettu saksilla, tyveen jäänyt n. 2cm)

Villa:
Fannin villa on kehittynyt parempaan suuntaan iän myötä. Ensimmäisessä villassa näkyy jyrkkä nousu viitaten hyvään proteiinin saantiin emon maidon kautta, joka nostaa sekä mikroneja, että SD-arvoa, mutta takaa eläimen hyvän kasvun ja kehityksen. Fannin villassa ei ole moittimista. Se on sekä ikä, että väri huomioiden hienoa, tasalaatuista ja kiiltävää, eikä siinä ole ongelmaa karkeista peitinkarvoista. Myös villan crimppi on kehittynyt parempaan iän myötä, joka ei ole kovinkaan tavallista ja kuidut ovat paremmin järjestäytyneet. Tämä saattaa johtua ympäristötekijöiden / yleisesen terveydentilan kehittymisestä parempaan suuntaan.

Fannilla on takanaan paljon mustaa värigeeniä (molempien vanhempien puolelta toinen isovanhempi true black), joten Fanni saattaa itsekin periyttää mustaa. Toinen lienee jonkin asteinen ruskea, sillä se itse ja sen kaikki jälkeläiset ovat eri sävyisiä ruskeita. 

Rakenne ja terveys:
Fanni on hyvin kehittynyt emä, jolla on kauniit suorat jalkojen asennot. Ei rakenteellisia vikoja. Sen terveys on aina ollut huippulokkaa, eikä sitä olla koskaan jouduttu hoitamaan mistään terveydellisestä syystä, lukuunottamatta tavanomaiset tilan rutiinihoitotoimenpiteet.

Fanni on äärimmäisen hyvin tiinehtyvä emä ja sen kaikki tähänastiset synnytykset ja imetykset ovat sujuneet ongelmitta. Fanni on aina säilyttänyt ihanteellisen kuntoluokituksen, eivätkä tiineydet ole sen kuntoa heikentäneet. Näin ollen voidaan olettaa Fannin jatkossakin pysyvän helposti vasoja tuottavana emänä ollen loistava ja turvallinen valinta kasvattajalle, joka arvostaa tervettä ja varmaa emää. Fanni on periyttänyt hyviä rakenteellisia, sekä terveydellisiä ominaisuuksiaan myös jälkeläisilleen. Kaikki vasat ovat kehittyneet äärimmäisen hyvin ja Fannin ensimmäinen emäjälkeläinen Hecate astutettiin onnistuneesti vuoden ikäisenä kesällä 2021. Syvyyttä ja leveyttä löytyy lantion alueelta mahdollistaen helpot synnytykset, joka myöskin on periytyvä ominaisuus. Viime kesän vasa, Sedna tyttönen mm. oli suurikokoinen 9,5 kiloinen vasa, jonka Fanni ongelmitta synnytti. Hecate painoi syntyessään 8 kiloa, joka on myös yli keskiarvon (n. 7kg). Purenta on siisti, mutta hampaat ovat vaatineet lyhentämistä vuosittaisten kerintöjen yhteydessä. 

Luonne:
Luonteeltaan Fanni on enemmän omissa oloissaan liikkuva, mutta on tottunut käsittelyyn ja elämään ympärillään ja on tosi kiltti. Perushoitotoimenpiteet sujuvat Fannin kanssa ongelmitta ja se tulee mielellään ottamaan herkkuja kädestä, jos niitä on tarjolla ja antaa tällöin myös silittää.

Laumassa Fanni on arvostettu emä, joka ei jää kenenkään ovimatoksi ja samaa ominaisuutta näkyy myös Hecatessa. Miehille sanotaan tomerasti kuinka luuta lakaisee. Fanni huolehtii muista ja vartioi ympäristöä, sekä varoittelee tarvittaessa. Todella hyvä emä laumaan, jossa tarvitaan turvallista ja määrätietoista johtajaa.

Fanni on madotettu viimeksi keväällä 2020, se on DNA-testattu, tunnistemerkitty, rokotettu (Bravoxin10), sekä rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Tällä hetkellä ei ole tarvetta madotukselle se ollessa ihanteellisessa kunnossa kaikin puolin. Fanni rokotetaan syksyllä 2021 muun lauman mukana.

Fanni päätyi myyntiin, koska tilalle jää sen jälkikasvua edelleen jalostukseen.

Hinta: 6500€ + alv 24%

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / info@humisevaharju.fi


Fanni syksy 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Fannin villanäyte 5. kerinnästä (5-vuotiaana).              Kuvaaja: Carita Saarinen


Fannin vuoden 2020 vasa, Hecate of Wuthering Heights syksyllä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Fannin vuoden 2021 vasa, Wuthering Heights Sedna syksyllä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen

Kokemäen Koulutilan Eeva - MYYTY


Eeva rakennekuva syksy 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen
 

Nimi: Kokemäen Koulutilan Eeva
S. 07.12.2013, Kokemäki
Sukupuoli: Emä
Emä: Punametsän Inez, medium brown (MB)
Isä: Ylitalon Fransu, ruskea-valkoinen pinto
Väri: Medium fawn
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen


Sukukatsaus:
Eeva polveutuu ensimmäisistä Suomeen tuoduista linjoista. Molemmat Eevan vanhemmat ovat suoria jälkeläisiä Suomeen tuoduista alkuperäisistä tuontieläimistä.

Näyttelysijoitukset:
Eeva ei ole osallistunut näyttelyihin.

Jälkeläiset:
02.08.2021 Winnie the Pooh, light fawn, isä: Incredible Don Diego, dark fawn

Eeva on kesällä 2021 astutettu tilan omalla erittäin lupaavalla nuorella light fawn tuontiorilla, Nybo Njordilla (Njordin isä. Nybo Inspiration, white, Ruotsin 3. kertainen Supreme Champion, emä tilamme upea Ruotsin tuonti G134 Juanita, light fawn), ja sylkytestillä käyttäytyy tiineen emän tavoin. Kesän 2022 vasat ovat Njordin ensimmäiset jälkeläiset.

Eevan 6v (2020) villatestitulokset: Eevan 7v (2021) villatestitulokset
Micron: 28,8   Micron: 27,2
SD: 5,0 mic   SD: 4,4 mic
CEM: 9,7 mic CEM: 9,0 mic
Comfort Factor: 69,9% Comfort Factor: 83,0%
Curvature: 36,5 Dg/mm   Curvature: 34,1 Dg/mm
Pituus: 95mm         Pituus: 75mm (otettu saksilla, tyveen jäänyt n. 2cm)

Eevasta ei ole tiedossa aiempia analyyseja.

Villa:
Eevalla on villassaan useita hyviä ominaisuuksia. Se on ikäisekseen hyvin tasalaatuista, eikä siinä ole ongelmaa karkeista peitinkarvoista, jotka ovat molemmat hyvin yleisiä ongelmia kotimaisissa alpakoissa. Lisäksi siinä on hieno kiilto, tasainen kaunis väritys, sekä hyvä tapulinpituus ikäisekseen. (Huom. viime kevään kerinnässä villanäytteet on otettu saksilla ennen varsinaista kerintää, joten villaa on jäänyt juureen n. 2cm.) Kiillon ja tasalaatuisuuden ansiosta villa tuntuu miellyttävältä, vaikka se onkin mikroneiltaan jo melko karkeaa. Villa-arvot ovat parantuneet viimevuodesta. Villanpeittävyys on hyvä alas jalkoihin.

Värin periytyvyys on toistaiseksi arvoitus. Eeva on itse hyvin tasalaatuisen värinen medium fawn ja se on jättänyt yksivärisen dark fawnin orin kanssa yksivärisen tasalaatuisen light fawnin vasan. Sillä on kuitenkin suvussaan pintoa väritystä, joten tarkkaan ei voida sanoa, minkälaisia vasoja Eeva mahdollisesti tuottaa jatkossa eri väristen orien kanssa. Luultavasti Eeva voi tehdä pintoja vasoja pintojen orien kanssa ja yksivärisiä vasoja yksiväristen (eritoten fawnien) orien kanssa.

Rakenne ja terveys:
BAS tuomari Tim Heyn kommentti Eevan rakenteesta hänen vierailtuaan Humisevassa Harjussa syksyllä 2020:

"At about 7 years of age this female holds herself well and catches the eye. She is a good sized breeding female who is correct in her proportion and has a good body presence."

Tosiaan, Eeva ei kyllä jää keneltäkään huomaamatta. Se kantaa itsensä hyvin, sillä on korrekti rakenne, jalostuseläimelle tarvittavaa syvyyttä päässä, rinnassa ja lantiossa, sekä vahvat hyväasentoiset jalat. Eeva on tasapainoinen ja lihaksikas emä. Etuhampaat eivät ole täysin suorat, mutta muuten purenta on OK.

Eevan aikaisempi terveyshistoria ei ole tiedossa, mutta tietooni ei ole tullut edeltäviä terveysongelmia. Eevalla on aiemmin ollut ongelmia ulkoloisista, joten Eevaa alettiin välittömästi keskittyneesti hoitamaan näiden varalta sen muutettua Humisevaan Harjuun. Eeva myös madotettiin ja rokotettiin. Eevaa on kuluneen vuoden ajan tiiviisti seurailtu mahdollisten ilmaantuvien terveysongelmien varalta ja se on todettu täysin terveeksi.

Eeva astutettiin tietoni mukaan ensi kertaa sen muutettua elokuussa 2020 meille Humisevan Harjun tilalle. Tällöin toteutettiin vain yksi astutus, josta seurauksena Eeva sai 7 vuoden iässä oman ihka ensimmäisen kullannuppunsa, Winnie the Poohin. Tiineys, synnytys ja vasan imetys ovat sujuneet hyvin - Eeva-rakas olisi tosin alkuun päästänyt muidenkin vasoja tissilleen ja näin ollen pieni Puh oli jäädä ilman riittävää ravintoa, eikä sen paino tahtonut kehittyä. Lauman jakaminen tällöin kahtia niin, että Eevalla oli seuranaan vain vasattomia laumatovereita auttoi Eevaa havaitsemaan, että vain Puh on hänen lapsensa. Muutaman viikon kuluttua laumat voitiin jälleen yhdistää ongelmitta ja Puhkin kasvoi jälleen hyvin. Eeva on säilyttänyt ihanteellisen kuntoluokituksen tiineyden ja imetyksen ajan. Eevan Puh-vasa on rakenteellisesti puhdas, terve ja iloinen vasa, jota on mukava käsitellä. 

Luonne:
Eeva on mitä mielenkiintoisin, hauskin ja hurmaavin persoona ikinä! Sen juttuja on naurettu ja hämmästelty vuoden kuluessa enemmän, kuin yhdenkään toisen alpakan edesottamuksia ikinä ennen. Eevan kohdalla oikeastaan mikään kummallisuus ei enää yllätä. Eeva on käsiteltäessä ihan tavallinen alpakka: Ei pidä siitä että se otetaan kiinni, mutta tyytyy kohtaloonsa ja antaa rauhallisesti tehdä tarvittavat hoitotoimenpiteet. Eeva pitää meidän tilan vieraista - ja porkkanasta. Sen kaulaa ja selkää saavat tilan vieraat silittää (sen saadessa porkkananpaloja) ja se usein tepastelee ihmisten keskustelurinkiin seisoskelemaan korvat pystyssä, kuin kaverukset koulun pihalla. Se saattaa seisoskella laitumella ja katsella suurilla silmillään ympäristöään kuin se näkisi maailman eri tavalla kuin muut. Saattaapa tuo nähdäkin. Tätä eläintä tulee takuulla kova ikävä! Rajallisten tilojemme vuoksi joudun kuitenkin tekemään tylsiä päätöksiä ja tilan keskittyessä ruskeisiin, on fawn Eeva päätynyt myyntilistalle.

Laumassa Eeva on keskikastia. Se ei oikeastaan välitä kasteista. Se toimii kuten se parhaakseen näkee ja jos Eeva tahtoo olla tallissa, Eeva on tallissa vaikka toiset olisivat pitkällä laitumella. Talli on Eevan lempipaikka. Miesten kanssa Eeva on vanhapiika ja kovin kokematon. Eevan ongelma on, että se ei juuri pidä miehistä, mutta rakastaa lapsia. Oma lapsi onkin Eevan sydänkäpynen ja Elämän Valo. Eeva rakastaa myös muiden lapsia. Eeva on hölömö omissa maailmoissaan liihoittaja, joka ei aina tajua muuta maailmaa. Toivomme Eevalle ensisijaisesti kotia, jossa häntä ja hänen Suurta persoonaansa rakastetaan ja arvostetaan. Eeva sopii jalostuskäyttöön, vaikka suurin arvo varmasti onkin siinä että hän itse on olemassa.

Eeva on madotettu Axilurilla 11.6.2021, se on tunnistemerkitty, rokotettu (Bravoxin10), sekä rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Tällä hetkellä ei ole tarvetta madotukselle se ollessa ihanteellisessa kunnossa. Eeva rokotetaan syksyllä 2021 muun lauman mukana.

Hinta: 5500€ + alv24%

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan! 

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / info@humisevaharju.fi


Eeva pääkuva kesä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Eevan villanäyte 8. kerinnästä (7-vuotiaana).               Kuvaaja: Carita Saarinen


Eevan ensimmäinen vasa Winnie the Pooh syksyllä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen

Incredible Carlos Terrano - MYYTY


Carlos Yyterin sannoilla keväällä 2019. Kuvaaja: Johanna Sjövall, Pori
 

Nimi: Incredible Carlos Terrano
S. 04.06.2013, Mathildedal
Sukupuoli: Ori
Emä: Incredible QAI Vanilla Sky, white
Isä: Van Diemen Manco, white
Väri: White
Omistaja: Wuthering Heights Ky / Carita Saarinen

Carloksen 3v (2016) villatestin tulokset:                           Carloksen 7v (2020) villatestin tulokset:
Micron: 19,7                                                                          Micron: 25,1
SD: 3,7 mic                                                                            SD: 4,7 mic
Comfort Factor: 99,1%                                                         Comfort Factor: 87,5%
Curvature: 33,7 Dg/mm                                                        Curvature: 36,4 Dg/mm

Carlos on suora jälkeläinen Australian Supreme Championista, jo edesmenneestä tuontiorista Van Diemen Mancosta. Myös sen emä Vanilla on aikanaan ollut arvostettu laatunsa puolesta ja kuulunut QAI:n parhaimmiston joukkoon ennen tuontiaan Suomeen. Carlos on isokokoinen ja hyväluustoinen poika, jolla on hyvät suorat jalka-asennot. Villa-arvot ovat aina olleet erittäin hyvät ja se on säilyttänyt ne hyvin ikäisekseen ja lisäksi villaa on paljon - tilan toistaiseksi suurin vuotuinen villanmäärä / eläin. Purennassa ei moitittavaa. Lantiossa ja rintakehässä on hyvää, jalostusorilta kaivattua leveyttä ja syvyyttä, sekä moitteettomat kivekset. Ehdottomasti soveltuva jalostuskäyttöön. Periyttää myös väriä, tehnyt mm. fawneja ja tumman ruskeita vasoja. 

Luonteeltaan Carlos on hyvin rauhallinen ja tyyni. Mikään ei saa sitä tolaltaan. Se on kulkenut mukana lukemattomilla patikkaretkillä, tapahtumissa ja jos jonkinmoisissa kinkereissä ja on ollut Wuthering Heightsin tilan peruskivijalkana alkuvuosista tähän päivään, jo 7 vuoden ajan. Carlos on todellinen luottoeläin, on kenen tahansa käsiteltävissä ja soveltuu erinomaisesti ensimmäisiä / helposti kästeltävää eläintä etsivälle. Koskaan ei mikään ole tälle aristokraattisen ylväälle olennolle ollut ongelma - paitsi että takapuoleensa ei ole kenelläkään asiaa! Se on ainoa Carloksen käyttöohje. Muutoin herrasmiesmäisempää ja miellyttävämpää eläintä saa vapaasti lähteä etsimään. Kynsien leikkuu ym. asiallinen hoitaminen onnistuu kuitenkin hyvin, vaikka takapuoli pyhä paikka tälle uljaalle herralle onkin.

Carlos on madotettu keväällä 2020, se on tunnistemerkitty, DNA-testattu, rokotettu ja rekisteröity kotimaiseen alpakkarekisteriin. Terveydessä ei ole huomautettavaa.

Näyttelysijoitukset:
1. sija senior white male, kevätnäyttely Huittinen 2018

Hinta: 5000€ + alv24%

Tervetuloa tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / info@humisevaharju.fi


Carlos näyttelyissä 2018. Carlos voitti valkoisten senior orien 1. palkinnon. 


Carloksen villa keväällä 2018. Kuvaaja: Johanna Sjövall, Pori


Carlos patikoimassa tammikuussa 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen