Humiseva Harju - Kun eläimellä on merkitystä

Tällä sivulla ilmoitamme myynnissämme olevista eläimistä. Teemme yhteistyötä myös muiden kotimaisten alpakkatilojen kanssa, joten kauttamme on mahdollista etsiä eläimiä laajemmaltakin. Aina kaikki ostettavissa olevat eläimet eivät ehdi päätyä `Myytävät alpakat- välilehdellemme. Kerro siis, mitä olet etsimässä, niin autamme sinua löytämään etsimäsi. Huomioithan, että noudatamme vastuullisen toiminnan periaatteita ja myymme eläimiä vain koteihin, joissa on riittävä tiedon ja osaamisen taso, sekä hyvän elämänlaadun mahdollistavat puitteet ja olosuhteet alpakoille. Emme myy emiä ja oreja samaan laumaan ja huolehdimme muutenkin, että eläimet päätyvät niille sopiviksi suunniteltuihin, vain niiden lajitovereista koostuviin laumoihin. Pojista koostuva laumakoko minimissään 3 eläintä, emistä koostuva laumakoko minimissään 4 eläintä. Mikäli alpakat ovat sinulle vielä tuoreita tuttavuuksia, tutustuthan myös Alpakanhoidon peruskursseihimme.


Sen lisäksi, että eläimellä on meille väliä, pidämme myös asiakkaistamme hyvää huolta. Huolehdimme, että myynnissämme olevista eläimistä on annettu todenmukaiset ja riittävät tiedot, ne ovat terveitä ja hyväkuntoisia, niistä on huolehdittu hyvin ja ne ovat riimukoulutettuja ja käsittelyyn tottuneita. Hampaat, kynnet, kerinnät ja loishäädöt on asianmukaisesti huolehdittu kuntoon ja tilan omat alpakat myös rokotetaan klostrideja ja tetanusta vastaan Bravoxin-rokotteella vuosittain. Ajantasaiset villa-analyysit ja histogrammit ovat kiinteä osa eläimen perustietoja. Käytöshäiriöisiä / aggressiivisia ja sairaita eläimiä emme myy/välitä. Lisäksi kaikki kauttamme myytävät eläimet on rekisteröity Suomen alpakka- ja laamayhdistyksen eläinrekisteriin, ne on tunnistemerkittyjä ja eläinlääkärin tarkastamia ennen mahdollisten kauppakirjojen allekirjoittamista. Asiakkaamme saavat meiltä jatkossakin täyden tuen elämäänsä alpakoiden kanssa.


Haluaisitko hyödyntää kanaviamme omien eläintesi myynnissä? Kontaktiemme kautta meidän on helppoa tavoittaa alpakoista kiinnostuneita ihmisiä. Sekä kotisivuillamme, että Facebook-sivullamme on hyvä näkyvyys, ja hallinnoimme lisäksi myös suosittua alpakka-aiheista Facebook-ryhmää, Suomen Alpakka Nurkka - Alpaca Corner Finland, jossa myynnissämme olevia eläimiä on mahdollista mainostaa. Kauttamme kysytään alpakoita säännöllisesti. Toiminta on vastuullista ja kaupankäynti selkeää ja reilua. Teemme parhaamme varmistaaksemme, että tapahtunut kauppa on jokaiselle osapuolelle onnistunut kokemus. Saat tarvittaessa myös apua kauppakirjojen teossa ja käytännön järjestelyissä. Kutsu Caritan konsultaatiokäynnille ja valokuvaukseen, tai pyydä konsultaatiota etänä tarvittaessa. Ota yhteyttä!

Yhteydenotot:
Carita Saarinen
045 1398374
humisevanharjunalpakat@gmail.com

Myytävänä

Koiramäen Fanni - VARATTU!


Fanni rakennekuva syksy 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen
 

Nimi: Koiramäen Fanni 
S. 28.04.2016 Suomi, Tuusula
Sukupuoli: Emä
Emä: Frida de la Fuente, light brown (LB)
Isä: Ali-Ollin Veeti, medium brown (MB)
Väri: Dark brown (DB)
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen

 

Sukukatsaus:
Fannin emon, Fridan, isä on medium rose gray (MRG) ori Incredible Sancho Panza, joka on suora jälkeläinen Australian Supreme Championista, jo edesmenneestä valkoisesta tuontiorista Van Diemen Mancosta. Fannin emon emo medium brown Canela on alkuperäinen Andien kasvatti ja yksi Alpaca Fuenten tilan arvostetuimmistasta emistä, joka yhä liki 20 vuotaana tekee vasoja ja tuottaa 19,5 mikronista villaa! Kaneli on Päivi Partasen sanoin täyttä kultaa ja periyttää myös johtajaluonnetta vasoilleen. Isän emä, Chilen tuontiemä true black Naomi, palkittiin Kevätnäyttelyissä 2019 Salossa jälkeläisluokan 2. palkinnolla, joka oli todella hieno saavutus kovatasoisessa luokassa. Isä Veeti on suora jälkeläinen true blackista Englannin tuontiorista Inca Archista, sekä fawnista Ali-Ollin Oliviasta, joka molemmat vanhemmat ovat Chilen tuonteja.

Näyttelysijoitukset:
Fanni ei ole osallistunut näyttelyihin.

Jälkeläiset:
15.06.2019 Lempo of Wuthering Heights, medium brown, ori, isä: Tuntematon (Edellisessä kodissaan olivat orit päässeet karkuun emien luokse, isää ei ole selvitetty)
26.06.2020 Hecate of Wuthering Heights, dark brown, emä, isä: Incredible Davidoff, true black
10.07.2021 Wuthering Heights Sedna, light brown, emä, isä: Ambersun Centaurus, medium fawn

Fanni on kesällä 2021 astutettu tilan omalla orilla, Incredible San Christobalilla, ja todettu jääneen tiineeksi ensimmäisestä astutuksesta. Tuleva vasa on Christobalin ensimmäinen jälkeläinen.

Fannin 1v (2017) villatestitulokset  Fannin 5v (2021) villatestitulokset
Micron: 21,2 Micron: 22,8
SD: 5,2 mic SD: 4,4 mic
CEM: 9,4 mic CEM: 8,3 mic
Comfort Factor: 96,1% Comfort Factor: 94,9%
Curvature: 31,8 Dg/mm Curvature: 47,0 Dg/mm
Pituus: 135mm Pituus: 55mm (otettu saksilla, tyveen jäänyt n. 2cm)

Villa:
Fannin villa on kehittynyt parempaan suuntaan iän myötä. Ensimmäisessä villassa näkyy jyrkkä nousu viitaten hyvään proteiinin saantiin emon maidon kautta, joka nostaa sekä mikroneja, että SD-arvoa, mutta takaa eläimen hyvän kasvun ja kehityksen. Fannin villassa ei ole moittimista. Se on sekä ikä, että väri huomioiden hienoa, tasalaatuista ja kiiltävää, eikä siinä ole ongelmaa karkeista peitinkarvoista. Myös villan crimppi on kehittynyt parempaan iän myötä, joka ei ole kovinkaan tavallista ja kuidut ovat paremmin järjestäytyneet. Tämä saattaa johtua ympäristötekijöiden / yleisesen terveydentilan kehittymisestä parempaan suuntaan.

Fannilla on takanaan paljon mustaa värigeeniä (molempien vanhempien puolelta toinen isovanhempi true black), joten Fanni saattaa itsekin periyttää mustaa. Toinen lienee jonkin asteinen ruskea, sillä se itse ja sen kaikki jälkeläiset ovat eri sävyisiä ruskeita. 

Rakenne ja terveys:
Fanni on hyvin kehittynyt emä, jolla on kauniit suorat jalkojen asennot. Ei rakenteellisia vikoja. Sen terveys on aina ollut huippulokkaa, eikä sitä olla koskaan jouduttu hoitamaan mistään terveydellisestä syystä, lukuunottamatta tavanomaiset tilan rutiinihoitotoimenpiteet.

Fanni on äärimmäisen hyvin tiinehtyvä emä ja sen kaikki tähänastiset synnytykset ja imetykset ovat sujuneet ongelmitta. Fanni on aina säilyttänyt ihanteellisen kuntoluokituksen, eivätkä tiineydet ole sen kuntoa heikentäneet. Näin ollen voidaan olettaa Fannin jatkossakin pysyvän helposti vasoja tuottavana emänä ollen loistava ja turvallinen valinta kasvattajalle, joka arvostaa tervettä ja varmaa emää. Fanni on periyttänyt hyviä rakenteellisia, sekä terveydellisiä ominaisuuksiaan myös jälkeläisilleen. Kaikki vasat ovat kehittyneet äärimmäisen hyvin ja Fannin ensimmäinen emäjälkeläinen Hecate astutettiin onnistuneesti vuoden ikäisenä kesällä 2021. Syvyyttä ja leveyttä löytyy lantion alueelta mahdollistaen helpot synnytykset, joka myöskin on periytyvä ominaisuus. Viime kesän vasa, Sedna tyttönen mm. oli suurikokoinen 9,5 kiloinen vasa, jonka Fanni ongelmitta synnytti. Hecate painoi syntyessään 8 kiloa, joka on myös yli keskiarvon (n. 7kg). Purenta on siisti, mutta hampaat ovat vaatineet lyhentämistä vuosittaisten kerintöjen yhteydessä. 

Luonne:
Luonteeltaan Fanni on enemmän omissa oloissaan liikkuva, mutta on tottunut käsittelyyn ja elämään ympärillään ja on tosi kiltti. Perushoitotoimenpiteet sujuvat Fannin kanssa ongelmitta ja se tulee mielellään ottamaan herkkuja kädestä, jos niitä on tarjolla ja antaa tällöin myös silittää.

Laumassa Fanni on arvostettu emä, joka ei jää kenenkään ovimatoksi ja samaa ominaisuutta näkyy myös Hecatessa. Miehille sanotaan tomerasti kuinka luuta lakaisee. Fanni huolehtii muista ja vartioi ympäristöä, sekä varoittelee tarvittaessa. Todella hyvä emä laumaan, jossa tarvitaan turvallista ja määrätietoista johtajaa.

Fanni on madotettu viimeksi keväällä 2020, se on DNA-testattu, tunnistemerkitty, rokotettu (Bravoxin10), sekä rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Tällä hetkellä ei ole tarvetta madotukselle se ollessa ihanteellisessa kunnossa kaikin puolin. Fanni rokotetaan syksyllä 2021 muun lauman mukana.

Fanni päätyi myyntiin, koska tilalle jää sen jälkikasvua edelleen jalostukseen.

Hinta: 6500€ + alv 24%

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / humisevanharjunalpakat@gmail.com


Fanni syksy 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Fannin villanäyte 5. kerinnästä (5-vuotiaana).              Kuvaaja: Carita Saarinen


Fannin vuoden 2020 vasa, Hecate of Wuthering Heights syksyllä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Fannin vuoden 2021 vasa, Wuthering Heights Sedna syksyllä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen

Kokemäen Koulutilan Eeva - MYYTY


Eeva rakennekuva syksy 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen
 

Nimi: Kokemäen Koulutilan Eeva
S. 07.12.2013, Kokemäki
Sukupuoli: Emä
Emä: Punametsän Inez, medium brown (MB)
Isä: Ylitalon Fransu, ruskea-valkoinen pinto
Väri: Medium fawn
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen


Sukukatsaus:
Eeva polveutuu ensimmäisistä Suomeen tuoduista linjoista. Molemmat Eevan vanhemmat ovat suoria jälkeläisiä Suomeen tuoduista alkuperäisistä tuontieläimistä.

Näyttelysijoitukset:
Eeva ei ole osallistunut näyttelyihin.

Jälkeläiset:
02.08.2021 Winnie the Pooh, light fawn, isä: Incredible Don Diego, dark fawn

Eeva on kesällä 2021 astutettu tilan omalla erittäin lupaavalla nuorella light fawn tuontiorilla, Nybo Njordilla (Njordin isä. Nybo Inspiration, white, Ruotsin 3. kertainen Supreme Champion, emä tilamme upea Ruotsin tuonti G134 Juanita, light fawn), ja sylkytestillä käyttäytyy tiineen emän tavoin. Kesän 2022 vasat ovat Njordin ensimmäiset jälkeläiset.

Eevan 6v (2020) villatestitulokset: Eevan 7v (2021) villatestitulokset
Micron: 28,8   Micron: 27,2
SD: 5,0 mic   SD: 4,4 mic
CEM: 9,7 mic CEM: 9,0 mic
Comfort Factor: 69,9% Comfort Factor: 83,0%
Curvature: 36,5 Dg/mm   Curvature: 34,1 Dg/mm
Pituus: 95mm         Pituus: 75mm (otettu saksilla, tyveen jäänyt n. 2cm)

Eevasta ei ole tiedossa aiempia analyyseja.

Villa:
Eevalla on villassaan useita hyviä ominaisuuksia. Se on ikäisekseen hyvin tasalaatuista, eikä siinä ole ongelmaa karkeista peitinkarvoista, jotka ovat molemmat hyvin yleisiä ongelmia kotimaisissa alpakoissa. Lisäksi siinä on hieno kiilto, tasainen kaunis väritys, sekä hyvä tapulinpituus ikäisekseen. (Huom. viime kevään kerinnässä villanäytteet on otettu saksilla ennen varsinaista kerintää, joten villaa on jäänyt juureen n. 2cm.) Kiillon ja tasalaatuisuuden ansiosta villa tuntuu miellyttävältä, vaikka se onkin mikroneiltaan jo melko karkeaa. Villa-arvot ovat parantuneet viimevuodesta. Villanpeittävyys on hyvä alas jalkoihin.

Värin periytyvyys on toistaiseksi arvoitus. Eeva on itse hyvin tasalaatuisen värinen medium fawn ja se on jättänyt yksivärisen dark fawnin orin kanssa yksivärisen tasalaatuisen light fawnin vasan. Sillä on kuitenkin suvussaan pintoa väritystä, joten tarkkaan ei voida sanoa, minkälaisia vasoja Eeva mahdollisesti tuottaa jatkossa eri väristen orien kanssa. Luultavasti Eeva voi tehdä pintoja vasoja pintojen orien kanssa ja yksivärisiä vasoja yksiväristen (eritoten fawnien) orien kanssa.

Rakenne ja terveys:
BAS tuomari Tim Heyn kommentti Eevan rakenteesta hänen vierailtuaan Humisevassa Harjussa syksyllä 2020:

"At about 7 years of age this female holds herself well and catches the eye. She is a good sized breeding female who is correct in her proportion and has a good body presence."

Tosiaan, Eeva ei kyllä jää keneltäkään huomaamatta. Se kantaa itsensä hyvin, sillä on korrekti rakenne, jalostuseläimelle tarvittavaa syvyyttä päässä, rinnassa ja lantiossa, sekä vahvat hyväasentoiset jalat. Eeva on tasapainoinen ja lihaksikas emä. Etuhampaat eivät ole täysin suorat, mutta muuten purenta on OK.

Eevan aikaisempi terveyshistoria ei ole tiedossa, mutta tietooni ei ole tullut edeltäviä terveysongelmia. Eevalla on aiemmin ollut ongelmia ulkoloisista, joten Eevaa alettiin välittömästi keskittyneesti hoitamaan näiden varalta sen muutettua Humisevaan Harjuun. Eeva myös madotettiin ja rokotettiin. Eevaa on kuluneen vuoden ajan tiiviisti seurailtu mahdollisten ilmaantuvien terveysongelmien varalta ja se on todettu täysin terveeksi.

Eeva astutettiin tietoni mukaan ensi kertaa sen muutettua elokuussa 2020 meille Humisevan Harjun tilalle. Tällöin toteutettiin vain yksi astutus, josta seurauksena Eeva sai 7 vuoden iässä oman ihka ensimmäisen kullannuppunsa, Winnie the Poohin. Tiineys, synnytys ja vasan imetys ovat sujuneet hyvin - Eeva-rakas olisi tosin alkuun päästänyt muidenkin vasoja tissilleen ja näin ollen pieni Puh oli jäädä ilman riittävää ravintoa, eikä sen paino tahtonut kehittyä. Lauman jakaminen tällöin kahtia niin, että Eevalla oli seuranaan vain vasattomia laumatovereita auttoi Eevaa havaitsemaan, että vain Puh on hänen lapsensa. Muutaman viikon kuluttua laumat voitiin jälleen yhdistää ongelmitta ja Puhkin kasvoi jälleen hyvin. Eeva on säilyttänyt ihanteellisen kuntoluokituksen tiineyden ja imetyksen ajan. Eevan Puh-vasa on rakenteellisesti puhdas, terve ja iloinen vasa, jota on mukava käsitellä. 

Luonne:
Eeva on mitä mielenkiintoisin, hauskin ja hurmaavin persoona ikinä! Sen juttuja on naurettu ja hämmästelty vuoden kuluessa enemmän, kuin yhdenkään toisen alpakan edesottamuksia ikinä ennen. Eevan kohdalla oikeastaan mikään kummallisuus ei enää yllätä. Eeva on käsiteltäessä ihan tavallinen alpakka: Ei pidä siitä että se otetaan kiinni, mutta tyytyy kohtaloonsa ja antaa rauhallisesti tehdä tarvittavat hoitotoimenpiteet. Eeva pitää meidän tilan vieraista - ja porkkanasta. Sen kaulaa ja selkää saavat tilan vieraat silittää (sen saadessa porkkananpaloja) ja se usein tepastelee ihmisten keskustelurinkiin seisoskelemaan korvat pystyssä, kuin kaverukset koulun pihalla. Se saattaa seisoskella laitumella ja katsella suurilla silmillään ympäristöään kuin se näkisi maailman eri tavalla kuin muut. Saattaapa tuo nähdäkin. Tätä eläintä tulee takuulla kova ikävä! Rajallisten tilojemme vuoksi joudun kuitenkin tekemään tylsiä päätöksiä ja tilan keskittyessä ruskeisiin, on fawn Eeva päätynyt myyntilistalle.

Laumassa Eeva on keskikastia. Se ei oikeastaan välitä kasteista. Se toimii kuten se parhaakseen näkee ja jos Eeva tahtoo olla tallissa, Eeva on tallissa vaikka toiset olisivat pitkällä laitumella. Talli on Eevan lempipaikka. Miesten kanssa Eeva on vanhapiika ja kovin kokematon. Eevan ongelma on, että se ei juuri pidä miehistä, mutta rakastaa lapsia. Oma lapsi onkin Eevan sydänkäpynen ja Elämän Valo. Eeva rakastaa myös muiden lapsia. Eeva on hölömö omissa maailmoissaan liihoittaja, joka ei aina tajua muuta maailmaa. Toivomme Eevalle ensisijaisesti kotia, jossa häntä ja hänen Suurta persoonaansa rakastetaan ja arvostetaan. Eeva sopii jalostuskäyttöön, vaikka suurin arvo varmasti onkin siinä että hän itse on olemassa.

Eeva on madotettu Axilurilla 11.6.2021, se on tunnistemerkitty, rokotettu (Bravoxin10), sekä rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Tällä hetkellä ei ole tarvetta madotukselle se ollessa ihanteellisessa kunnossa. Eeva rokotetaan syksyllä 2021 muun lauman mukana.

Hinta: 5500€ + alv24%

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja tule tutustumaan! 

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / humisevanharjunalpakat@gmail.com


Eeva pääkuva kesä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Eevan villanäyte 8. kerinnästä (7-vuotiaana).               Kuvaaja: Carita Saarinen


Eevan ensimmäinen vasa Winnie the Pooh syksyllä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen

Incredible Carlos Terrano - MYYTY


Carlos Yyterin sannoilla keväällä 2019. Kuvaaja: Johanna Sjövall, Pori
 

Nimi: Incredible Carlos Terrano
S. 04.06.2013, Mathildedal
Sukupuoli: Ori
Emä: Incredible QAI Vanilla Sky, white
Isä: Van Diemen Manco, white
Väri: White
Omistaja: Wuthering Heights Ky / Carita Saarinen

Carloksen 3v (2016) villatestin tulokset:                           Carloksen 7v (2020) villatestin tulokset:
Micron: 19,7                                                                          Micron: 25,1
SD: 3,7 mic                                                                            SD: 4,7 mic
Comfort Factor: 99,1%                                                         Comfort Factor: 87,5%
Curvature: 33,7 Dg/mm                                                        Curvature: 36,4 Dg/mm

Carlos on suora jälkeläinen Australian Supreme Championista, jo edesmenneestä tuontiorista Van Diemen Mancosta. Myös sen emä Vanilla on aikanaan ollut arvostettu laatunsa puolesta ja kuulunut QAI:n parhaimmiston joukkoon ennen tuontiaan Suomeen. Carlos on isokokoinen ja hyväluustoinen poika, jolla on hyvät suorat jalka-asennot. Villa-arvot ovat aina olleet erittäin hyvät ja se on säilyttänyt ne hyvin ikäisekseen ja lisäksi villaa on paljon - tilan toistaiseksi suurin vuotuinen villanmäärä / eläin. Purennassa ei moitittavaa. Lantiossa ja rintakehässä on hyvää, jalostusorilta kaivattua leveyttä ja syvyyttä, sekä moitteettomat kivekset. Ehdottomasti soveltuva jalostuskäyttöön. Periyttää myös väriä, tehnyt mm. fawneja ja tumman ruskeita vasoja. 

Luonteeltaan Carlos on hyvin rauhallinen ja tyyni. Mikään ei saa sitä tolaltaan. Se on kulkenut mukana lukemattomilla patikkaretkillä, tapahtumissa ja jos jonkinmoisissa kinkereissä ja on ollut Wuthering Heightsin tilan peruskivijalkana alkuvuosista tähän päivään, jo 7 vuoden ajan. Carlos on todellinen luottoeläin, on kenen tahansa käsiteltävissä ja soveltuu erinomaisesti ensimmäisiä / helposti kästeltävää eläintä etsivälle. Koskaan ei mikään ole tälle aristokraattisen ylväälle olennolle ollut ongelma - paitsi että takapuoleensa ei ole kenelläkään asiaa! Se on ainoa Carloksen käyttöohje. Muutoin herrasmiesmäisempää ja miellyttävämpää eläintä saa vapaasti lähteä etsimään. Kynsien leikkuu ym. asiallinen hoitaminen onnistuu kuitenkin hyvin, vaikka takapuoli pyhä paikka tälle uljaalle herralle onkin.

Carlos on madotettu keväällä 2020, se on tunnistemerkitty, DNA-testattu, rokotettu ja rekisteröity kotimaiseen alpakkarekisteriin. Terveydessä ei ole huomautettavaa.

Näyttelysijoitukset:
1. sija senior white male, kevätnäyttely Huittinen 2018

Hinta: 5000€ + alv24%

Tervetuloa tutustumaan!

Yhteystiedot: Carita Saarinen / 045 1398 374 / humisevanharjunalpakat@gmail.com


Carlos näyttelyissä 2018. Carlos voitti valkoisten senior orien 1. palkinnon. 


Carloksen villa keväällä 2018. Kuvaaja: Johanna Sjövall, Pori


Carlos patikoimassa tammikuussa 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen