Alpakanhoidon peruskurssit

Lämpimästi tervetuloa alpakanhoidon peruskurssille! Kurssi tarjoaa loistavan aloituspaketin ensimmäistä alpakan hankintaa harkitsevalle, sekä paljon hyödyllisiä vinkkejä, vertaistukea ja uutta tietoa myös niille, jotka haluavat lisävarmuutta omien eläintensä hoitoon ja käsittelyyn.

Kurssin tavoitteena on tarjota mahdollisimman selkeä käsitys alpakoiden pidon perusvaatimuksista, mahdollisuuksista, sekä haasteista ja auttaa laittamaan omat haaveet käytäntöön. Lajityypillisen, turvallisen ja tyytyväisen elämän mahdollistaminen tulevaisuuden alpakoille, sekä eläimiinsä tyytyväiset ja sitoutuneet omistajat ovat Humisevan Harjun tärkeimpiä päämääriä. Alpakoiden hankkiminen vaatii omistajalta paljon perehtymistä ja opiskelua ja valitettavasti lähes kaikki netistä löytyvä tieto, sekä alpakkakirjallisuus on englanninkielistä. Kurssilla saamasi tiedon ja kokemuksen lisäksi yksi suurimmista hyödyistäsi on henkilökohtainen apu ja tuki juuri sinun suunnitelmiisi ja tarpeisiisi liittyen, jota kannattaa hyödyntää vielä kurssin jälkeenkin! Kurssilaiset saavat kutsun yhteiseen facebook-ryhmään nimeltä: Alpakkapolku * 24/7 verkosto-/tukiryhmä alpakkakurssin käyneille*, jonka apuun ja tukeen voit aina turvautua jatkossa ja toki kurssin järjestäjään saa olla yhteydessä aina kurssin jälkeen myös suoraan. Tärkeintä on, että et jää yksin!

Luvassa paljon mukavia elämyksiä ja hyödyllisiä kokemuksia alpakoiden parissa!

Kurssi sisältää:

  • Paljon perustietoa alpakoista ja niiden hoidosta.
  • Käytännön hoitotoimenpiteiden harjoittelua tilan alpakoiden kanssa.
  • Alpakankasvatuksen perusteita.
  • Tutustumista alpakanvillaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kasvattaja Carita Saarinen on toiminut Art Of Fibren kuitulaboratorion Euroopan alueen teknikkona ja managerina vuodesta 2019. Pääasiallisina asiakkaina ovat toiset alpakankasvattajat ympäri Eurooppaa, mutta myös muiden villaa tuottavien eläinten kasvattajat testauttuavat meillä villojaan. Kurssilla tutustumme OFDA2000- raporttien tarjoamaan tietoon ja miksi nämä tiedot ovat niin merkittävässä roolissa alpakanjalostustyössä ja alpakan ja sen tuottaman villan arvon määrityksessä.
  • Miksi ja minkälaisia alpakoita etsit? Lemmikiksi, vai kenties yritystoimintaan? Henkilökohtainen apu omiin suunnitelmiin.
  • Kahvitukset kurssipäivinä, lounastauolla nautimme omat eväät. (Mikro, kattiloita, paistinpannu, sekä muut perusruuanlaittotarvikkeet löytyy.)
  • Kattava kurssimateriaali sähköpostiisi jo etukäteen! 
  • Viimeisin Alpakka- ja laamalehti. 
  • Kurssitodistus.
  • BONUKSENA mahdollisuus tulla mukaan seuraavan kevään kerintöihin. Tällöin pääset käytännössä tutustumaan, kuinka kerintä järjestetään ja toteutetaan, kuinka villat jaotellaan oikeaoppisesti, mitä kaikkea kerintätapahtumaan sisältyy ja kuinka kerintäpäivään tulee valmistautua. Kerintätiimille tarjotaan lounas. Kerintäpäivästä ilmoitetaan myöhemmin, kunhan aikataulut selviävät. Yleisesti ottaen kerintäpäivä on ajoittunut touko-kesäkuulle.


Tarkempi aikataulu, sekä aihesisällöt:
 

Lauantai (teoria- ja ravitsemuspäivä)

09.00 - 9.30 Tervetulokahvit ja esittäytyminen.

9.30 - 12.00 Teoriaosuus

12.00-13.00 Lounastauko

13.00-16.00 Päivittäiset perushoitorutiinit alpakkatallilla. Keskitymme perustietoon alpakoiden ravitsemuksesta ja ruokinnasta ja puitteista, sekä kiinnitämme huomiota eläinten laumakäyttäytymiseen ja miten laumadynamiikka otetaan huomioon eläinten hoitotoimissa ja käsittelytilanteissa. Tutkimme eläinten lihavuuskuntoja, sekä hampaita ja puhumme hampaisiin ja lihavuuskuntoon liittyvistä mahdollisista ongelmatilanteista ja kuinka niihin tulisi puuttua.
 

Sunnuntai (Villaa ja vuorovaikutusta)

09.00-9.30 Aamukahvit ja kuulumiset

9.30 – 12.00 Alpakanvillan perusteet: Edut ja haasteet, laatuluokitukset, sekä esimerkkiä hinnoittelusta. Tutustumme monenlaatuiseen alpakanvillaan eri väreissä ja eri ikäisiltä eläimiltä, jolloin opit tunnistamaan tärkeitä eroja alpakanvillassa ja kuinka valita sopiva laatu eri käyttökohteisiin, sekä myös sopivat ominaisuuden eläinten jalostuksessa. Pähkinänkuoressa yksilöittäin alpakanvillassa vaihtelevat hienous (mikronit), tasalaatuisuus (SD), kihara (crimppi), pituus, ympäristötekijät (SD along) / kestävyys, sekä väri. Kurssilla opit ymmärtämään nämä peruskäsitteet ja -ominaisuudet. Oman silmä-käsi- tuntuman harjoittelemisen tukena käytössämme kurssilla on myös aivan erityinen kuidun mittauslaite, OFDA2000, jonka tarjoamat raportit antavat meille puhdasta statistiikkaa / faktaa kuidun ominaisuuksista ja hienousluokituksista, joka toimii todella tärkeänä apuna villan ominaisuuksien arvioinnissa.

12.00-13.00 Ruokatauko

13.00-16.00 Perushoitotoimet ja eläinten käsittely. Keskitymme vuorovaikutukseen eläinten kanssa hoitotilanteissa hoitotoimien sujuvuuden parantamiseksi. Harjoittelemme riimun pukemista ja kiinnitämme huomiota lähestymistapaamme ja kuinka mielemme ja kehomme viestii eläimelle käsittelytilanteissa ja kuinka se vaikuttaa eläimeen. Miten haluamme eläimen suhtautuvan meihin ja kuinka saada aikaan luottavainen eläin? Halukkaat saavat harjoitella alpakan kynsien leikkaamista/jalkojen nostamista.

16.00 Kurssin lopetus ja osallistumistodistusten jako.


Syksyn 2021 ajankohdat:

9-10.10 la-su 
20-21.11 la-su

Majoitus etuhinnalla Virkistyshotelli Yyterissä. Maksettuasi varausmaksun (100€) saat tunnussanan hotellin alennushintaa varten, mikäli olet majoituksen tarpeessa! Samalla saat myös kurssimateriaalin. Suosittelen lukemaan materiaalin läpi ennen kurssille tuloa, jotta tietöähky ei olisi kerralla niin valtava!

Halutessasi voit osallistua vain toiselle päivälle, tai käydä päivät erillisinä viikonloppuina mikäli tämä sopii aikatauluihisi paremmin.


Hinta: 200€/hlö Saatavilla myös lahjakortit! Kysy lisää!
 

KIMPPATARJOUS! Lähdetkö kurssille ystävän, tai perheenjäsenen kanssa? Yhdessä varanneet saavat alennusta yht. -50€ loppusummasta! Voitte siis jakaa alennuksen myös puoliksi, jolloin molemmat saavat -25€ alennusta.
 

Lämpimästi tervetuloa kurssillemme!

Varaa paikkasi