Humisevan Harjun palvelut kasvattajille ja harrastajille

Humiseva Harju palvelee mielellään muita alpakoiden omistajia, sekä sellaisiksi aikovia. Kurssiemme kautta pääset viemään omaa alpakkaunelmaasi eteenpäin. Meiltä voit kysyä myös täysihoitopaikkoja alpakoille, sekä laadukkaita alpakkaoreja astutukseen. Mikäli olet etsimässä itsellesi eläimiä, ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi ja toiveistasi, niin autamme sinua löytämään vaatimuksiasi vastaavat eläimet käyttäen apuna myös yhteistyötilojamme. Katso myös `Myytävät alpakat`- välilehti. Huom. kaikki mahdollisesti ostettavissa olevat eläimet eivät aina ehdi päätyä `Myytävät alpakat`- välilehdelle myyntiin.

Tarjoamme myös alpakoiden kerintää lattiakerintänä. Alpakoita käsitellään asiallisesti, rauhallisesti ja varmoin ottein, tehden eläimen olon niin hyväksi ja turvalliseksi, kuin se on mahdollista. Eläin käydään huolellisesti läpi mahdollisten kerinnän paljastavien ongelmien varalta ja tehty jälki on siistiä. Kerintään valmistautumisesta lähetetään asiakkaalle selkeä ohjeistus. Lattiakerintä on sekä eläimelle hyvin turvallinen, että antaa myös keritsijälle vapaammin tilaa työskennellä eläimen ympärillä. Satulavilla otetaan kokonaisena palana ensin ja myös 2. ja 3. laadut luokitellaan erikseen. Oppia kerinnän villanprosessoinnin kannalta sujuvimpaan työskentelyyn ja itse kerinnän tekniikkaan Carita on hankkinut BAS tuomari Tim Heyltä. Soveltuvan tilan järjestäminen kiinnityskoukkuineen jää asiakkaan tehtäväksi ja asiakkaan tulee myös järjestää paikalle riittävä tiimi. Keritsijä tuo paikalle sopivat kumiset alusmatot ja tietenkin kerintäköydet, joihin eläin kiinnitetään. Sopivan tilan kartoittamisessa Carita on mielellään avuksenne. Pääsääntöisesti tilan tulisi olla n. 4-5m pitkä, ja riittävän avara tila, jossa mahtuu hyvin työskentelemään eläimen ympärillä ja riittävän lähellä vuoroaan odottavia eläimiä. Tilan tulisi mielellään olla katettu tila / sisätila esim. betonipohjalla ja riittävän hyvällä valaistuksella ja siellä tulee olla myös sähköt. Mikäli haluat testauttaa villasi, käy näytteiden asianmukainen otto, sekä toimitus oikeaan osoitteeseen kätevästi samalla käynnillä, ilman erillistä vaivaa ja postikuluja. Myös värigeenitestejä on tällöin mahdollista ottaa. Kysy lisää!

Carita Saarisen eläintausta lähtee jo lapsuuden hevosharrastuksesta lähes 25 vuoden takaa, johon sisältyy monipuolisen harrastamisen lisäksi myös hevosten käytös- ratsu ja ajokoulutusta, sekä oman täysihoitopihattotallin pitämistä. Ratsastusterapian avustajan tehtävissä on tullut työskenneltyä yhteensä n. kahden vuoden ajan säännöllisesti kahden eri ratsastusterapeutin kanssa ja osallistuttu ratsastusterapiahevosen koulutukseen, joka oli yksi omista hevosista. Hevosten maastakäsittely, kouluttaminen ja lännenratsastusvalmentautuminen omien hevosten kanssa olivat omassa harrastamisessa parasta ja rakkainta. Oman hevosensa Carita koulutti jo varsasta omaksi lännenratsukseen ja osallistui myös muiden hevosten koulutukseen. Lisäksi Carita on toiminut eläinlääkärin avustajana kunnallisella eläinlääkärillä toimien yhä tiiviisti yhteistyössä alueen läänineläinlääkärin kanssa. Omat alpakat saapuivat kevättalvella 2012.

Kesästä 2019 syksyyn 2021 Carita Saarinen toimi myös luonnonkuitujen, ja erityisesti alpakanvillan testaukseen ja analysointiin keskittyneen kuitulaboratorio Art Of Fibren Euroopan alueen teknikkona ja managerina jonka kautta tieto ja ymmärrys villakuituja ja erityisesti alpakanvillaa ja sen perinnöllisyystekijöitä kohtaan kehittyi. Syksyllä 2021 alkoivat British Alpaca Sociatyn alpakkatuomarin opinnot, jotka kestävät yhteensä 3 vuotta.

Tutustu tarkemmin palveluihimme ja kysy rohkeasti lisää!