Astutuspalvelut

Nybo Njord


Njord rakennekuva kevät 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen

Nimi: Nybo Njord 
S. 02.06.2018 Nybo Alpacka, Ruotsi
Sukupuoli: Ori
Emä: G134 Juanita, light fawn (LF)
Isä: Nybo Inspiration, white (WH)
Väri: Light fawn (LF)
Omistaja: Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen

Sukukatsaus:
Njordin isä on luultavasti Ruotsin kaikkien aikojen menestyksekkäin alpakkaori, kuuluisa kolminkertainen Supreme Champion Nybo Inspiration. Inspiration on nostanut pisteitään myös kovalla jälkeläisnäytöllään, sillä myös Njordin veli, Nybo Joker, on saavuttanut saman menestyksen voittaen kolmena kertana Supreme Championin arvon Ruotsissa. Njord on ainoa Inspirationin orijälkeläinen Suomessa. Njord ei suinkaan ole jälkeläinen vain erinomaisesta isästä, vaan myös sen emo, G134 Juanita, on todella laaduas jalostusemä, jonka Wuthering Heights Oy vuonna 2018 osti Suomeen Nybo Alpacka- tilalta, Ruotsista. 
Juanita on osoittanut arvonsa näyttämällä, etteivät sisarukset hänenkään puolelta rinnalla kalpene. Gaia of Wuthering Heights (isä Softfoot Mungo) on yksi tilan upeimmista nuorista lupaavista jalostusemistä ja kesällä 2021 syntynyt Wuthering Heights Cosmos (isä Ambersun Centaurus) on todella tyylikäs ilmestys myöskin, jossa saattaisi piillä tulevaisuuden jalostusorimateriaalia.

Näyttelysijoitukset:
Njord ei ole osallistunut näyttelyihin. (Syynä tapahtumien puuttuminen.)

Jälkeläiset:
Kesällä 2021 astutettu Wuthering Heightsin tilalla yhteensä 6 emää, joten ensimmäisiä jälkeläisiä odotetaan syntyväksi kesällä 2022.

Njordin 2v (2020) villatestitulokset Njordin 3v (2021) villatestitulokset
Micron: 21,2 Micron: 23,7
SD: 4,9 mic SD: 4,8 mic
CEM: 9,7 mic CEM: 8,9 mic
Comfort Factor: 95,0% Comfort Factor: 92,1%
Curvature: 41,9 Dg/mm Curvature: 40,2 Dg/mm
Pituus: 115mm Pituus: 100,0mm (otettu saksilla, tyveen jäänyt n. 2cm)

Villa:
BAS tuomari Tim Heyn kommentti Njordin villasta: "The fleece this male is growing is dense, bright, uniform in colour and grows a good lengt. He has a very good fibre coverage and a good fineness. The primary fibres are a little strong, however his positive traits far outweight this one negative."

Njordin villassa yhdistyvät useat hyvät ominaisuudet: tiiviys, kiilto, hienous, tasalaatuinen väri, sekä hyvä villan pituus. Villassa on hyvin kaunis järjestäytynyt ja voimakas krimppi ja se muodostuu tyylikkäiksi tapuleiksi. Blanketissa on todella hyvä paino. Njordin villassa peitinkarvat ovat hieman karkeampia, kuin haluttaisiin, mutta Timin sanoin villan monet muut hyvät ominaisuudet lyövät laudalta tämän yhden negatiivisen.

Njordilla on hyvin vaalea sukutaulu molempien vanhempiensa puolelta, joten odotettavissa on todennäköisimmin joko fawneja, tai valkoisia vasoja erityisesti käytettäessä vaaleille emille.

Rakenne ja terveys:
Tuomari Tim Heyn kuvaus Njordin rakenteesta: "This young sire is stylish and well grown for age. He has very good substance to his frame and his head and overall appearance is very true to type."

Njord on tyylikäs ja hyvin kasvanut nuori ori, jolla on erittäin hyvä rakenteellinen olemus kehossa ja päässä (yleensä tarkoitetaan tiettyä syvyyttä, runsautta, voimakkuutta, rakenteellista korrektiutta) ja sen yleisolemus on hyvin tyypinmukainen, joka viittaa laadukkaaseen jalostustyöhön / geeniperimään taustalla. Hyvät jalkojen asennot, sekä purenta. Suuret kivekset, jolla on suora yhteys sen emäjälkeläisten munasarjojen kokoon ja hedelmällisyyteen. 

Njord on hyvin tiinehdyttävä ori ja sen kaikki tähänastiset, ensimmäisen kesän emät on saatu onnistuneesti tiineeksi. Njord on ihanteellisessa kuntoluokituksessa ja se on muutenkin kaikin puolin terve nuori ori.

Luonne:
Luonteeltaan Njord on puhdasta kultaa. Se on yhtäaikaa iloisen veitikkamainen ja lupsakka, mutta myös tyyni, luottavainen ja rauhallinen. Njord antaa ottaa itsensä kiinni todella kauniisti, kulkee patikkaretkillä asiakkaiden kanssa, tekee vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin ja myös matkustaa rauhallisesti ja tottuneesti. Tyttöjä se rakastelee suurella sydämellä, laumassa se on todella toimiva ja kiltti kaveri myös nuoremmilleen ja sitä pystytään ongelmitta pitämään tyttöjen viereisessä aitauksessa.

Njord on DNA-testattu, tunnistemerkitty, sekä rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. 

Njordin luokse voi tulla astutuskäynnille, jolloin myös tarvittaessa on mahdollista neuvotella astutukseen saapuvien tyttöjen täysihoidosta tilalla. Kysy myös Njordia astutusreissuille omalle tilallesi, jolloin veloitamme matkakulut. Useammalle emälle pyydä tarjous. Ota yhteyttä!

Wuthering Heights Oy / Carita Saarinen 045 1398 374 / humisevanharjunalpakat@gmail.com

Hinta: 950 € (sis. alv 24%)


Njord käynti kevät 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Njord pää kevät 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Njord villa, midside, kevät 2021. Kuvaaja: Julianna Repo


Patikalla Yyterin maastoissa kesällä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Njordin isä Nybo Inspiration, kolminkertainen Ruotsin Supreme Champion. Kuvaaja: Ei tiedossa.


Njordin äiti G134 Juanita keväällä 2021, isä upea Ambersun Nullarbor. Kuvaaja: Carita Saarinen


Njordin nuorempi sisko samasta emästä, solid dark rose gray Gaia of Wuthering Heights keväällä 2021. Kuvaaja: Carita Saarinen


Njordin veli samasta emästä, light brown Wuthering Heights Cosmos syksyllä 2021. Kuvaaja: Julianna Repo

Incredible Davidoff


Davidoff Yyterissä keväällä 2019.

Toistaiseksi parhaan näyttelymenestyksen Suomessa omaava musta alpakka, Supreme Champion Incredible Davidoff, tarjolla astutuksiin! Varaathan astutuksesi ajoissa, jotta saamme ajoituksen sinulle parhaaseen aikaan. 

S. 02.05.2016 Suomi, Mathildedal 
Emä: Incredible QAI Naomi, true black
Isä: Blackberry Fidel, true black
Väri: True black

Darran emo Naomi palkittiin Kevätnäyttelyissä 2019 Salossa jälkeläisluokan 2. palkinnolla, joka oli todella hieno saavutus kovatasoisessa luokassa. Fidel taas on erittäin laadukas ja kotimaansa näyttelyissä hienosti pärjännyt tuontiori Englannista, Blackberryn tilalta. Fidelin isä on Inca Alpacasin (luultavasti maailman maineikkain mustien eläinten kasvattaja) tilalla suuresti heidän maineeseensa nostavasti vaikuttanut Lillyfield Jack of Spades of Inca. Fidelin jälkeläisistä on Suomessa hyvillä palkintosijoilla nähty myös mm. Ali-Ollin Lilla (s.2018); mustien väriluokkavoittaja, sekä Reserve Champion 2019.

Darralla on puhdas rakenne, hyvin villaa päästä jalkoihin ja väri on kauttaaltaan upean sysimusta, eikä se haalistu lainkaan auringossa, joka on harvinaista. Luonne on todella ihana, mutkaton ja luottavainen. Soveltui heti ensihetkestä lähtien mukaan patikoille ja muuhun tilan toimintaan. Melko pian se otettiin mukaan myös palvelukotikeikoille ja sielläkin se on osoittanut verrattomuutensa. Darra on myös esiintynyt televisiossa (Tankkaustarinat) vieraillessaan Porin ABC:lla, sekä eräässä paikallisessa palvelukodissa kuvausryhmän mukana. 

Näyttelysijoitukset:
Kevätnäyttely Tampere 2017
1st. Black junior male, Champion Black Huacaya male, Supreme Champion

Suomi 100- näyttely ELMA marraskuu 2017
1st Black junior male, Champion Black Huacaya male, Best black fleece, Reserve Champion male

Kevätnäyttely Huittinen 2018
1st Black intermediate male, Champion Black male, Reserve Champion male

Kevätnäyttely Salo 2019
1st Black adult male

Jälkeläiset:
26.06.2020 Hecate of Wuthering Heights, dark brown (emä Koiramäen Fanni, dark brown)
03.08.2020 Maribel Riano de la Fuente, true black (emä Nybo Heidi, true black)
18.08.2020 Brave George´s Manuel (Nybo Kaladriel, true black)

Darran 2v villa-analyysien tulokset:

Micron: 22,4 mic
SD: 4,7 mic
CEM: 9,6 mic
CF: 94%
CRV: 35,1 Dg/mm
SL: 125 mm

Darra on DNA-testattu ja rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Se on todella hyvävointinen ja kaikinpuolin terve poika. Darra ottaa tyttöjä vastaan kotitilallaan, Humisevassa Harjussa. Myös tilan ulkopuoliset astutusreissut ovat mahdollisia ja luotettaville tiloille voidaan myös harkita Darran sijoittamista tarvittavaksi ajaksi töihin. Ota yhteyttä!

Hinta: 750€ (sis. alv 24%)


Davidoffin villa on erittäin kiiltävää ja sysimustaa.


Davidoff on palkittu kerran Supreme Championin nauhoilla ja kahdesti Reserve Championin nauhoilla, sekä voittanut oman luokkansa joka kerta. Vastaavaan saavutukseen voi olla varsinkin mustan eläimen erittäin vaikea päästä.

Merituulen Felix

Felix palkittiin Supreme Championin nauhoilla Kevätnäyttelyissä 2018, Huittisissa. 

S. 30.6.2017, Suomi, Inkoo
Emä: Incredible White Label, white
Isä: Bourne Edward, light fawn
Väri: White

Felixin emä on varmasti yksi hienoimmista Manco-Vanilla- yhdistelmistä, joka on mm. säilyttänyt villansa hienot ominaisuudet vielä vanhemmallekin iälle, kasvattaen yhä kauniin kiiltävää, crimppistä, sekä hienoa villaa. Rakennetta ja kokoa tässä emässä on myös. Felixin isä, Edi, taas on yksi kotimaamme alpakkakantaan vankimmin vaikuttaneista tuontioreista. Edi on tuotu Suomeen Englannista. Sen takaa löydämme Jolimont linjaa ja Purrumbete Highlander on Edin isänisä. Edistä olemme saaneet useita hyviä jälkeläisiä viemään Suomen alpakanjalostusta eteenpäin. Edi on kooltaan pieni ori ja myös Felix tulee jäämään suhteellisen pienikokoiseksi, mikä voi taas tasapainottaa hieman isokokoisempia emiä. 

Felixillä on todella persoonallinen luonne! Jo aivan pikkuvasasta se on hakeutunut ihmisen luokse muita enemmän ja sillä on aina ollut hauska tapa nostaa ja heiluttaa häntäänsä ollessaan ihmisen kanssa kontaktissa. Sitä se tekee yhä tälläkin hetkellä ja lisäksi se mielellään nuuskii naaman ja antaa suukkoja. Se on aina muita kiinnostuneempi alpakkatarhaan saapuvista ihmisistä, niin tutuista kuin vieraammista. Felix pääsi melko pian mukaan patikkaretkille muutettuaan Humisevaan Harjuun ja jonkin ajan kuluttua se pääsi myös tutustumaan palvelukotivierailuille, toimien siellä todella mallikelpoisesti! Felix on todellinen luottokaveri ja varma valinta hommaan, kuin hommaan. Saapa nähdä, ovatko tulevaisuuden jälkeläisensä samaa luokkaa? Felix on eläin, josta saa hyvällä omallatunnolla sanoa olevansa ylpeä!

Näyttelysijoitukset:
Kevätnäyttely 2018, Huittinen
1st. white junior male, Champion white huacaya male, Supreme Champion

Kevätnäyttely 2019, Salo
4th. white intermediate male

Felixin 1v villa-analyysien tulokset:           Felixin 2v villa-analyysien tulokset:
Micron: 15,4                                                Micron: 20,4
SD: 3,3                                                         SD: 4,3    
CEM: 6,9 mic                                               CEM: 8,4 mic
CF: 100%                                                     CF: 97,8 %
CRV: 43,2 Dg/mm                                        CRV: 39,8 Dg/mm
SL: 135 mm                                                 SL: 140 mm

Felix on DNA-testattu ja rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Se on todella hyvävointinen ja kaikinpuolin terve poika. Felix ottaa tyttöjä vastaan kotitilallaan, Humisevassa Harjussa. Myös tilan ulkopuoliset astutusreissut ovat mahdollisia ja luotettaville tiloille voidaan myös harkita orin sijoittamista tarvittavaksi ajaksi töihin. Ota yhteyttä!

Hinta: 750€ (sis. alv 24%)


Felix palkittiin Supreme Championin nauhoilla Kevätnäyttelyissä 2018, Huittisissa.


Felixillä on todella kiiltävä ja kaunis villa, sekä hyvät villa-arvot.

Incredible San Christobal


Risto Yyterissä 2019. Kuvaajana Johanna Sjövall, Pori

S. 25.6.2017, Suomi, Mathildedal
Emä: Incredible QAI Naomi, true black
Isä: Fowberry Nero, medium fawn
Väri: Roan (harvinainen)

Riston emo Naomi palkittiin Kevätnäyttelyissä 2019 Salossa jälkeläisluokan 2. palkinnolla, joka oli todella hieno saavutus kovatasoisessa luokassa. Risto on Darran velipuoli, samasta emosta. Risto isä, Nero, on kohtalaisen vähäiselle käytölle jäänyt tuontiori Englannista, Fowberryn maineikkaalta alpakkatilalta. Sillä on rekisterin mukaan Suomessa syntyneitä jälkeläisiä vain neljä, omassa tiedossa on vielä viides (2019).

Ristolla on rauhallinen ja mukava luonne, ei turhia säpsyile. Näyttelyissä tosin on molemmilla kahdella kerralla näyttänyt, että voi tämä poika äityä tarvittaessa myös villiksi! Ilmeisesti näyttelyt eivät ole pojan psyykelle sopivaa ajanviettoa. Yllätys olikin melkoinen, kun Risto ensimmäistä kertaa otettiin patikkaretkelle mukaan ja ero oli kuin yöllä ja päivällä. Sen jälkeen se on kulkenut mukanamme patikoimassa kuin vanha tekijä ja on ollut mukana myös palvelukodeissa, joissa on myös osannut käyttäytyä hienon rauhallisesti. 

Näyttelysijoitukset:
Kevätnäyttely 2018, Huittinen
2nd Brown Huacaya male

Kevätnäyttely 2019, Salo
2nd Brown Huacaya male

Roan- värityksensä vuoksi Risto ei tule saavuttamaan yksiväristen luokissa korkeaa näyttelymenestystä. Sen raamit ja villanpeittävyys ovat kuitenkin tehneet tuomareihin vaikutuksen ja näiden ominaisuuksiensa ansiosta se on saavuttanut yllättävän hienoja sijoituksia! Riston toinen villa ei enää testaudu yhtä hienoin tuloksin, mutta käsituntuma on siitä huolimatta erittäin miellyttävä.

Riston 1v villatestien tulokset:                                   Riston 2v villatestien tulokset:
Micron: 20,4 mic                                                          Micron: 25,3 mic
SD: 4,8 mic                                                                   SD: 6,2 mic
CEM: 9,2 mic                                                                CEM: 11,6 mic
CF: 97,8%                                                                     CF: 81,0%
CRV: 36,3 Dg/mm                                                         CRV: 30,0 Dg/mm
SL: 125 mm                                                                  SL: 110 mm

Risto on käytettävissä ensi kerran kaudella 2020!

Risto on DNA-testattu ja rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Se on todella hyvävointinen ja kaikinpuolin terve poika. Risto ottaa tyttöjä vastaan kotitilallaan, Humisevassa Harjussa. Myös tilan ulkopuoliset astutusreissut ovat mahdollisia ja luotettaville tiloille voidaan myös harkita orin sijoittamista tarvittavaksi ajaksi töihin. Ota yhteyttä!

Ristolla on upea neliskanttinen rakenne, vahvat luut, sekä erittäin runsas villanpeittävyys; villaa riittää runsaasti alas jalkoihin, sekä pään alueelle.Väritykseltään Risto on nk. roan, sillä on harmaita "raitoja" ruskean päävärinsä seassa. Villa on kauniin crimppistä ja kiiltävää, sekä todella hyvänpituista. Kaunis ruskean sävy. Fleecen paino oli tilan suurimpia!

Kuinka astutusasioissa menetellään?

Humisevassa Harjussa astutuksista huolehtii kasvattaja Carita Saarinen. Mikäli emäsi saapuu tilallemme astutukseen, meiltä on mahdollista kysyä myös emän sijoittamista tarpeelliseksi ajaksi tilallemme. Takaamme hyvän hoidon ja valvonnan ja astutukset hoidetaan emää kuunnellen. Astutukset toteutetaan hallitusti ja valvotusti siihen tarkoitetussa siistissä kumimatoitetussa astutuskarsinassa. Tarvittaessa teemme yhteistyötä eläinlääkärin kanssa. Käytämme astutuksiin vain terveitä eläimiä.

Astutus tulee olla maksettu ennen astutusten aloittamista. Myönnämme rajoitetun vasatakuun. Kirjoitamme aina astutussopimuksen, joka sisältää tarkemmin infoa käytänteistämme ja asioista vasatakuuta koskien. Pyydä sopimus etukäteen tutustuttavaksi. 

Yhteydenotot: 
Carita Saarinen, 045 1398 374 / humisevanharjunalpakat@gmail.com