Konsultaatiopalvelut ja alpakoiden kerintä

Minkälaista apua tarvitset? Ota yhteyttä!

Humiseva Harju tarjoaa uutena palveluna konsultaatio- / asiantuntijapalveluita alpakkatiloille, sekä muille alaan liityville yrityksille. Tarvitsetko opastusta oman alpakkatilan perustamiseen ja puitteiden suunnitteluun, apua toimivan alpakoihin liittyvän liiketoimintasuunnitelman tekoon, eläintesi villa- ja rakennearviointia jalostustyösi tueksi, tai kenties räätälöityjä koulutus- / asiantuntijapalveluita yrityksellesi? Meiltä saat tukea monenlaiseen tarpeeseen, pitkällä perehtyneisyydellä, ystävällisellä asenteella ja erittäin monipuolisella kokemuksella alalla toimimisesta, sekä 100% luottamuksellisesti.

Tarjoamme myös kerintäpalvelua vankalla alpakoiden käsittelykokemuksella, sekä syvällä ymmärryksellä alpakanvillaa kohtaan. Tutustu lisää palveluihimme alempaa valikosta.

Asiantuntija- ja konsultaatiopalvelut

Erilaisten haasteiden ja pulmien ratkaiseminen luovalla ja rohkealla tavalla on yksi suurimmista vahvuuksistani ja intohimoistani. Tavoitteeni on auttaa asiakasta tunnistamaan ja saavuttamaan unelmiaan ja päästä eteenpäin omalla polullaan. Pystyn helposti samaistumaan kulloisenkin asiakkaani tilanteeseen, josta lähdemme laajalla ja avoimella perspektiivillä tarkastelemaan tilannetta vahvuuksien, haasteiden ja voimavarojen näkökulmasta. Toimintani on ratkaisu- ja voimavarakeskeistä. Työkaluina palvelusta riippuen voimme käyttää mm. erilaisia tehtäviä ja materiaaleja, mindmappeja, sekä live- / etätapaamisia ja puhelinkonsultaatioita. Voin tehdä erilaisia raportteja ja kirjallisia suunnitelmia tarpeesta riippuen. Toimintani on 100% luottamuksellista ja taustallani on käytettävissä myös monipuolinen verkosto alan erilaisia asiantuntijoita, joiden kanssa teen / on mahdollista tehdä yhteistyötä. Ota rohkeasti yhtetyttä, niin sovitaan ilmainen kartoitustapaaminen / puhelinkeskustelu. (Olet tervetullut tapaamiseen tilalleni, tai voimme sopia etätapaamisen.) Tapaamisen pohjalta rakennamme yksilöllisen toimintasuunnitelman ja sen pohjalta teen tarjouksen palvelusta sisältöineen.

Erilaisia palveluvaihtoehtoja:

  • Tilojen ja puitteiden kartoitus ja suunnittelu alpakkatoimintaanne sopivaksi. (Rakenteiden ja rakentamiseen liittyvien määräyksien ja lupien osalta käännyttävä rakennusalan asiantuntijoiden puoleen.) Voidaan toteuttaa joko livenä, tai etänä.
  • Liiketoimintasuunnitelmat / niissä avustaminen.
  • Alpakoiden rakenteen ja villanlaadun arviointi, joka pystytään toteuttamaan joko livenä tai etänä. Sisältää raportin.
  • Jalostussuunnitelmat.
  • Livetapaamisten yhteydessä mahdollisuus myös hyödyntää edullista valokuvauspalvelua mm. eläinten ja villan kuvaamiseen markkinointia varten. Kuvat käsitellään kevyesti tietokoneella ja lähetetään asiakkaan sähköpostiin. 
  • Räätälöidyt koulutukset ja asiantuntijapalvelut yritysten tarpeisiin.

Kerintäpalvelut

Tarjoamme myös kerintäpalvelua vankalla alpakoiden käsittelykokemuksella, sekä syvällä ymmärryksellä alpakanvillaa kohtaan. Alpakoiden käsittely on asiallista, rauhallista ja varmaotteista, tehden eläimen olon mahdollisimman hyväksi ja turvalliseksi. Kerintään valmistautumisesta lähetetään asiakkaalle selkeä ohjeistus ja kerrotaan mitä tulisi ottaa huomioon. Kerintä toteutetaan tiloista ja asiakkaan toiveista riippuen lattiakerintänä tai pöytäkerintänä. Lattiakerintä on Suomessa tuntemattomampi tekniikka, mutta maailmalla pöytäkerintää tavanomaisempi tapa ja henkilökohtainen oma suosikkini. Se on eläimelle hyvin turvallinen ja antaa myös keritsijälle vapaammin tilaa työskennellä eläimen ympärillä. Lisäksi villat on helpompi kerätä ja blanketti ei hajoa niin herkästi, kun se ei voi valahtaa mistään alaspäin.

Soveltuvan tilan järjestäminen kiinnityskoukkuineen jää asiakkaan tehtäväksi ja asiakkaan tulee myös järjestää paikalle riittävä tiimi. Keritsijä tuo paikalle kerintään liittyvät välineet ja mm. lattiakerintää varten sopivat kumiset alusmatot, mikäli sellaisia ei ole tilalla olemassa. Sopivan tilan kartoittamisessa Carita on mielellään apunanne. Pääsääntöisesti tilan tulisi olla n. 4-5m pitkä, ja riittävän avara tila, jossa mahtuu hyvin työskentelemään eläimen ympärillä ja riittävän lähellä vuoroaan odottavia eläimiä. Tilan tulisi mielellään olla katettu tila / sisätila esim. betonipohjalla ja riittävän hyvällä valaistuksella ja siellä tulee olla myös sähköt.

Mikäli haluat testauttaa villasi, käy näytteiden asianmukainen otto, sekä toimitus Art Of Fibren Euroopan laboratorioon kätevästi samalla käynnillä, ilman erillistä vaivaa, sekä postikuluja. Carita Saarinen toimi vuodesta 2019 syksyyn 2021 Art Of Fibren Euroopan alueen managerina ja teknikkona ja vuonna 2021 ennen laboratorion muuttamista Irlantiin toimipisteessämme testattiin yli 10 000 villanäytettä, sekä alpakkaa, että muita villakuituja. Laboratorio siirtyi syksyllä 2021 Irlantiin omistaja Paul Vallelyn hoiviin. Kaikki kerintäkauden villanäytteet (sekä Humisevan Harjun omista eläimistä, että kerintäasiakkaiden eläimistä) lähetetään yhteislähetyksenä labraan ja tulosten valmistuttua asiakkaat saavat laskun omista näytteistään ja laskun maksettuaan he saavat raportit sähköpostiinsa. Voit pyytää Caritalta myös arviota eläintesi villasta ja rakenteesta, josta on mahdollista saada myös erillinen raportti oman toiminnan ja jalostustyön tueksi. (Tätä varten varattava tavanomaista kerintää enemmän aikaa.)

Varaa oma aikasi

Kerintöjä varten vapaita päivämääriä:

Humisevan Harjun omat kerinnät 21-22 toukokuuta (mukaan mahdollista ilmoittaa eläimiään, vierailijoille oma karsina)

pe 27.5 VARATTU

pe-su 3-5.6 VARATTU

pe-su 17-19.6 VARATTU la 18.6 (Rauma)

Carita Saarinen 045 1398 374
humisevanharjunalpakat@gmail.com

Westerlundintie 38
29700 Ahlainen

Tykkää meistä myös Facebookissa!

Kerintöjen hinnat:

Alpakoiden tullessa Humisevan Harjun tilalle kerittäviksi (eläinlääkäri tavallisesti aina paikalla kerintöjen ajan) 35€/eläin sis. alv 24%

Tilakäynnit:

1-4 alpakkaa 40€/eläin sis. alv 24%

5-10 alpakkaa 35€/eläin sis. alv 24%

11-20 alpakkaa 30€/eläin sis. alv 24%

21--> alpakkaa 25€/eläin sis. alv 24%

Matkakulut 0,50€ / km + alv 24%

Matkakuluja on mahdollista jakaa tilojen kesken, jos lähialueella on samalla reissulla käyntejä muillakin tiloilla ja se on ajallisesti mahdollista toteuttaa.

Eläimiä voidaan myös kuljettaa ja keriä samalla tilalla, mikäli tämä sopii eläinten omistajille. Näin voidaan myös eläinten hinta laskea tilalla kerittäivien eläinten yhteismäärän mukaan. (Omistajat siis tuovat eläimiään kerittäväksi yhteisesti sovitulle tilalle ja eläimet keritään samalla käynnillä.)

Alpakoiden villan ja rakenteen arviointi + raportti opiskelijahinnoin

(British Alpaca Societyn alpakkatuomarin opinnot)

30€/alpakka sis. alv 24%

Arvioinnit on aina varminta ja helpointa tehdä paikanpäällä, jolloin päälle lisätään matkakulut (0,50€ / km + alv 24%), mutta hyvälaatuisten kuvien ja videoiden, sekä lähetettyjen villanäytteiden perusteella arviointia on mahdollista toteuttaa myös etänä. Etänä tehty arviointi ei luonnollisesti ole aivan yhtä täsmällinen / kattava ja tästä tulee myös maininta raporttiin. 

Arvioinnit ovat tuomariopintojeni opiskelija-arviointeja, ne eivät vastaa virallisia näyttelytuomarin arvosteluja. Arviointeja tehdessäni käytän kuitenkin myös virallista tuomari-tutoriani apuna varmistamaan, että arvioinnit ovat mahdollisimman täsmällisiä ja totuudenmukaisia. 

Arvioinnit voivat auttaa mm. heitä, jotka:

  • eivät syystä tai toisesta pysty osallistumaan virallisiin näyttelyihin,
  • kaipaavat apua näyttelyyn ilmoitettavien eläinten valinnassa,
  • eivät halua / pysty ilmoittamaan emiänsä näyttelyyn, mutta haluaisivat silti niistä arvioinnin.