Toiminnan takana

Hei ja kiitoksia vierailusta sivuillamme! Tässä osiossa esittelen hieman itseäni.

Nimeni on Carita Saarinen ja olen syntynyt tammikuussa 1988. Silloin oli talvet kuulemma vielä talvia ja hankikanto saattoi kantaa hevostakin ja lunta tuli niin paljon, että sinne pystyi kaivamaan käytäviä. Liekö äiti vaan jutellut lämpimikseen?

Olin 24-vuotias, kun hankin ensimmäiset alpakkani. Koko aikaisemman elämäni olin toiminut hevosten parissa ja hevoset olivat aina olleet suurin intohimoni ja unelmani. Lopulta omistinkin parhaimmillani kaksi lännenratsastukseen kouluttamaani hevosta, suomenhevostamma Vilman ja sleesianhevostamma Inkan, ja pidin täysihoitotallia Kullaalla. Hevoset kuitenkin lopulta jäivät ja päätin jatkaa vain alpakoiden parissa. Koin olevani melkoisen höpsähtänyt, kun niin täysillä tähän alpakkahommaan hurahdin ja ryhdyin kehittelemään nykyistä toimintaani täysin tyhjästä. :) Samalla en ollut koskaan vielä tuntenut olevani yhtä elossa ja inspiroitunut jostain, eikä se tunne ole vuosienkaan vieriessä hävinnyt mihinkään, pahentunut vain! Ajatukset tulvivat uusia ja hauskoja visiota niin runsain mitoin, ettei millään ehdi tehdä!

Ammatiltani olen kuntoutukseen erikoistunut lähihoitaja. Kuntoutustyö ja auttamistyö ylipäätään ovat minua sydäntä lähellä. Eläinavusteinen työ on ehdottomasti tilani tulevaisuutta. Maaliskuussa 2016 valmistuin ratkaisukeskeiseksi eläinavusteiseksi valmentajaksi. Työni ohella toimin eläinlääkärin avustajana kerran-pari viikossa, joka tuo ihanaa vaihtelua mökkihöperyyteeni. :)

Kiitollisuutta saan tuntea upeasta sepänretaleestani ja pienestä suloisesta pojastamme, joka syntyi 12.6.2017. <3 Molemmat pitävät tehokkaasti huolen kaikesta jäljelle jäävästä vapaa-ajastani! :D


Kuvassa yksi ensimmäisistä emistäni, Jackie, sekä Hera-vasa kesällä 2014. Kuvaajana Heidi Ojanen.


Valokuvataiteilija Päivi Setälän kuvaama teos oli esillä näyttelyssä nimeltä "Hämärä oleva" syksyllä 2018. Teos kuvaa todella hyvin sitä polkua, joka on tullut kuljettua, kuitenkin kokien iloa ja rakkautta siitä, keiden kanssa sitä olen saanut kulkea. Tuosta kuvanottohetkestä n. viikon kuluttua saimme poikamme Ilmarin.