Alpakkapatikat

Kutsumme Sinut kokemaan ainutkertaisen luontoelämyksen!

 • Räätälöidyt ryhmäpaketit sekä yksityisille ryhmille, että tyky-porukoille
 • Mahdollisuus suunnitella erityisryhmille soveltuvat retket, KYSY LISÄÄ!
 • Romanttisesti kaksin, järjestä rakkaallesi yllätys, jota hän ei ikinä unohda

Olemme ainoa tila Suomessa, joka tarjoaa ryhmille ammattitaidolla aktiivista alpakkapatikkatoimintaa. Alpakkapatikka on oma tuotenimemme koskien kaikkia retkiämme, joita järjestämme luontoon näiden Andien ylväiden ja herkkien kamelidien rinnalla. Alpakka hurmaa ja sen kanssa luonnossa retkeily saa aivan uudenlaisen katsantokulman. Kaikki vaan on niin paljon hauskempaa alpakoiden kanssa! Alpakka yhdistää ryhmähenkeä ja puheenaiheet eivät retkellä lopu. Iloa ja naurua ei voi välttää. Joskus on toki elvyttävää keskittyä vain kuuntelemaan luonnon ihmeellistä äänimaailmaa ja imeä kaikilla aisteillaan kokemaansa sisuksiinsa. Tällä tavoin koko sielu ja ruumis voimaantuu ja saat aivan uudenlaista positiivisuutta ja virtaa arkeen. Alpakkapatikka on sitä todellista Green Carea parhaimillaan.

Patikka alpakan kanssa on yhdessä eläimen kanssa rintarinnan kulkemista halki mitä ihanimpien maisemien kauniissa Satakuntalaisessa luonnossa. Se on kuin yhteinen matka; alussa tutustutaan, vähä vähältä eläimen ja ihmisen välille syntyy yhteinen luottamus ja side ja lopulta olon valtaa suuri hyvänolontunne, kun on saanut itselleen uuden ihanan ystävän.


Diego-poika rapsutettavana.

Alpakkapatikka sopii kaikille eläinrakkaille ihmisille, sekä niille, jotka haluavat kokeilla ennakkoluulottomasti jotain ihan uutta ja mieleenpainuvaa. Alpakkapatikka on mm. oivallinen yllätyslahja ystävälle!

Katso läpi eri retkikohteemme ja jos tiedossasi on ehdottaa meille uutta retkikohdetta lähialueilta, tee se ottamalla yhteyttä Yhteystiedot-välilehdeltä. Otamme kaikki hyvät ehdotukset innolla vastaan! Tahdotteko reitteihin räätälöintejä mm. kestoon, sisältöön ja pituuteen? Kysy rohkeasti niin suunnitellaan juuri TEIDÄN OMA ELÄMYS!

Lähetämme patikkaan valmistautumis-ohjeet Teille sähköpostiin varauksen yhteydessä.

Tarvitsetko majoitusta? Kysy lisää niin autan mielelläni löytämään ryhmällenne sopivan majoituskohteen lähialueilta.

Tarkistathan, että omat tapaturmavakuutuksesi ovat voimassa retkelle tullessasi.

EXTRANA: Mahdollisuus saada ryhmästänne muutama järjestelmäkameralla otettu kuva muistoksi retkestänne ohjaajan ottamana. Kuva käsitellään kevyesti tietokoneella ennen lähetystä sovittuun sähköpostiin. Humiseva Harju pyytää lupaa saada käyttää kuvia markkinoinnissaan.

Patikointi Joutsijärvellä

Joutsijärvi on kaunis matkailu- ja retkeilykohde keskellä hiljaisuutta, Kullaan kylässä. Tämä henkeäsalpaavan kaunis ja luonnoltaan monimuotoinen luonnonsuojelualue on saanut nimityksen ”Hiljaisuuden Keidas” siellä laskettujen hyvin vähäisten melutasojen vuoksi. Olemassa on myös ns. ”Luonnonrauha-alueet”, joiden melutasot ovat hieman suuremmat. Hiljaisuuden keidas merkitsee aluetta, jossa voit kuulostella ainoastaan luonnon omaa äänimaailmaa, sen pienempiäkin vivahteita, ilman ihmisen aiheuttamaa meluhaittaa. Tule sinäkin rauhoittumaan!

Luontopolku 4.2 km (n. 5h)

Joutsijärvellä retkeillään ihastuttavalla Luontopolulla, jossa alpakat asiakkaineen ovat jättäneet tassunjälkensä vehreään lehtoon, järvien rantametsiin, mustikanvarpujen täyttämän sekametsän poluille ja aina suopursujen keskeltä pitkospuita pitkin kauniiseen suomaisemaan laavulle. Reitin varrelle on pystytetty infotauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta ja sen erikoisuuksista.

Joutsijärvellä pesii kaikkiaan viisi eri haukkalajia, varpushaukka, nuolihaukka, mehiläishaukka, kalasääksi ja hiirihaukka. Voit varata mukaasi kiikarit tiirailua varten. Luonto tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa jokaiselle aistille!

Joutsijärven patikat ajoittuvat toukokuun alusta syyskuun loppuun. Reitti soveltuu kohtuullisen kunnon ja kehonhallinnan omaaville ihmisille. Jokaisen retkeilijän tulisi olla yli 12-vuotiaita.

Alpakkapatikka sisältää

Alpakkapatikka sisältää:

 • Tutustuminen alpakoihin / tilan ja sen toiminnan esittely
 • Tietoa ja tarinoita alpakoista
 • Perehdytystä alpakan käsittelyyn ja taluttamiseen, harjoitellaan hyväksvyvää ja lempeää läsnäoloa
 • Herkullinen sesonginmukainen lounas laavulla, suon laidalla (sisältää jälkiruokakahvit, keksit, sekä reitin varrelta kerätyistä yrteistä valmistetun yrttijuoman). Asiakas pääsee itsekin vaikuttamaan lounaan suunnitteluun.
 • Tietoutta luonnosta ja yrttien käytöstä
 • Alpakkapatikalla rentoudut, veren kortisolipitoisuudet laskevat (stressihormoni), verenpaineesi laskee ja saat uutta energiaa ja elinvoimaa aistimalla eläinten ja luonnon elvyttävää läsnäoloa. Ollaan aidosti läsnä ja voidaan hyvin.
 • Harrastejärjestelmäkameralla kuvatut muistot retkestänne ohjaajan ottamina. Kuvat muokataan kevyesti koneella ja lähetetään yhteen sähköpostiin, josta jokainen voi saada ne itselleen.

HINTA

Alpakkapatikan hinta on 95€/hlö
Isompien ryhmien kohdalla räätälöinti mahdollista. Kysy tarjous!

Lisätietoja ja varaukset

Carita Saarinen
045 1398 374

Patikointi Ahlaisissa 

Alpakkapatikka Kitukoskella n. 2,8km, 3h

Matka kuljetaan helppokulkuisella hiekkatiellä, joka kulkee kauniin ja joka vuodenajan mukaan vaihtelevan Pohjajoen vierellä.

Kitukosken reitistä erityisen hyvän tekee se, että koko reitti kulkee hyväpohjaista hiekkatietä pitkin ja näin ollen sinun ei tarvitse keskittyä jalkoihisi, vaan voit rennosti nauttia eläin- ja ihmisystäviesi seurasta täysin siemauksin!

Helppokulkuisuutensa vuoksi sopii hyvin myös hieman huonojalkaisemmille patikoitsijoille, sekä lastenvaunujen, pyörätuolin, tai rollaattorin kanssa kuljettavaksi. Matkan pituutta on mahdollista tarvittaessa vielä paikanpäälläkin lyhentää, sillä reitti on edestakainen. Reitin määränpää on kuohuvan Kitukosken laavualueella, jossa teemme nuotiotulet ja ruokailemme herkullisen laavulounaan merkeissä raittiissa ulkoilmassa, sekä keitämme nokipannukahvit.

Sisältö:

 • Patikointia alpakoiden kanssa n. 2,8km. Alpakat opettavat hetkessä elämisen taitoa ja luonto ja eläinten seura alentavat tutkitusti veren kortisolitasoja (stressihormoni), sekä verenpainetta. Anna mielesi rauhoittua ja elpyä!
 • Kerrontaa ja tarinoita alpakoista ja tilan toiminnasta
 • Allergiat ja erityisruokavaliot huomioiden valmistettu monipuolinen laavulounas
 • Nokipannukahvit + kastamista
 • Harrastelijajärkkärillä otetut kuvat muistoksi retkeltänne! Kenenkään ryhmän jäsenen ei tarvitse puuttua kuvista ja kuvat muokataan kevyesti koneella ja lähetetään haluttuun sähköpostiosoitteeseen
 • Kokonaisestoaika: N. 3h (varaudu aikataulun joustamiseen, sillä huomioimme jokaisen retkeilijän kunnon ja vauhdin retkillämme)
 • Kitukosken retki on järjestettävissä ympäri vuoden! Kysy myös lahjakortteja!

Hinta: 60€/hlö