Alpakkapatikat

Heitä huolesi ja lähde alpakkapatikalle nollaamaan...

 • Räätälöidyt ryhmäpaketit sekä yksityisille pienryhmille, että tyky-porukoille.
 • Mahdollisuus suunnitella erityisryhmille soveltuvat retket, kysy lisää!
 • Romanttinen yllätys rakkaalle, unohtumaton elämys ystävälle.

Käännä selkäsi maailman suorituskeskeisyydelle ja lähde alpakoiden kanssa luontoon pysähtymään. Alpakat opettavat meille hyväksyvää läsnäoloa, ja avain siihen on itsemme 100% hyväksyminen. Alpakoiden kanssa vähemmän on enemmän, emme lähde suorittamaan, tai hallitsemaan, vaan etsimään rauhaa ja iloa sisällemme. Alpakat ja kaunis luonto yhdistelmänä on ihanan rauhoittava ja kuitenkin herättelevä kokonaisuus, jota voi lämmöllä suositella jokaiselle henkistä hyvinvointiaan vaalivalle, eritoten henkisestä kuormituksesta, uupumuksesta, stressistä, ahdistuksesta ja masennuksesta kärsivälle. Alpakoiden seura on kevyttä, hyväksyvää ja aitoa, todellista luonnon omaa terapiaa!

Eläinten ja luonnon vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin on tutkittu paljon ja ihminen on kautta aikain hakeutunut luontoon ja eläinten pariin halutessaan rauhaa ja sielunruokaa. Luonnossa oleskelu ja eläinten seura saavat mm. veren kortisolitasot (stressihormoni) laskemaan, alentavat verenpainetta, parantavat mielialaa, sekä auttavat päästämään irti ajasta. Patikka alpakan kanssa on yhdessä eläimen kanssa rintarinnan kulkemista halki mitä ihanimpien maisemien kauniissa Satakuntalaisessa luonnossa.

Yhteyden löytäminen herkän alpakan kanssa on jo itsessään palkitseva kokemus. Se on kuin tehokas mindfulness- harjoitus, joka vaatii läsnäoloa tässä hetkessä, toisen tilan ja olemuksen kunnioittamista, oman kehonkielen ja olotilan tunnistamista, sekä irtipäästämistä kaikista turhista kiinnikkeistä, jotka estävät sinua loistamasta! Eläin tunnistaa sydämen ja mielen aitouden, meidän autenttisen olemuksemme.


Oi Carlos, anna suukko... Yyterissä 2019.

Katso läpi eri retkikohteemme ja varaa oma retkesi ottamalla yhteyttä Yhteystiedot-välilehdeltä, tai soittamalla numeroon 045 1398 374 / Carita Saarinen. 

Saat info-kirjeen sähköpostiisi varauksen yhteydessä, josta selviää tarkemmin mm. patikkakohteen osoitetiedot ja ohjeet miten patikalle kannattaa valmistautua.

Tarvitsetko majoitusta? Kysy lisää niin autan mielelläni löytämään teille sopivan majoituskohteen lähialueilta. Asiakkaamme saavat alennuskoodilla alennusta Virkistyshotelli Yyterin huonehinnoista jokaisena vuodenaikana. 

Tarkistathan, että omat tapaturmavakuutuksesi ovat voimassa retkelle tullessasi.

HUOM: Valokuvauspalvelu mahdollista saada retkille! Näin jokaisella on vapaus keskittyä olennaiseen, eikä yhdenkään tarvitse puuttua kuvista. Käytössä laadukas harrastelijajärkkäri, sekä vuosien kokemus asiakkaiden ja alpakoiden kuvaamisesta retkillä. Kuvat käsitellään kevyesti tietokoneella ennen lähetystä sovittuun sähköpostiin. Hinta 50€ sis. alv.

Yyterissä

Yyteri on vuodenajasta riippumatta ainutlaatuisen upea luontokohde Meri-Porissa. Täysin luonnon muovaama, n. 4km pitkä rantaviiva hiekkadyyneineen on Suomen ja Pohjoismaiden pisimpiä ja merkittävimpiä. Yyterin ranta on harvinaisten kasvien, lintujen ja dyynien vuoksi suojelukohde ja lintujen bongailu onkin suosittua Selkämeren kansallispuiston alueella, eritoten kevätmuuton aikaan. Dyynien rivi jatkuu pitkälle rantametsiin kuiville kankaille ja vaikutelma on kuin olisi lähtenyt jonnekin hyvin kauas... Tämä henkeäsalpaavan kaunis ja geologisesti merkittävä kohde olisi jokaisen edes kerran elämässään koettava. Yyterissä aktiviteetti- ja majoituspalvelut ovat monipuoliset ja tasokkaat ja ne on rakennettu niin, että ne kunnioittavat luontoa ja saastuttavat mahdollisimman vähän. Siksi myös alpakkamme pehmoisine tassunpohjineen soveltuvat tuomaan oman eksotiikkansa alueen palveluihin. 

fatijärven lenkki 3,12 km (kesto n. 1,5h)

Fatijärven lenkille lähdetään Virkistyshotelli Yyterin edustalta, jonne on helppo löytää perille, ja retki palaa takaisin samaan paikkaan. Reitin varrella näemme monenlaista luontotyyppiä; kuivaa kangasmetsää, pienen Fatijärven, metsittyneitä dyynejä ja niiden kitukasvuisia käppyrämäntyjä, sekä henkeäsalpaavan kauniina läikehtivän Yyterin rannan ja rantadyynit. Retken päätteeksi voi rantaan lähteä tutustumaan lähemmin. 

Virkistyshotelli Yyterin Meriravintola tarjoaa tasokasta buffalounasta, sekä a´la cartea upealla panorama-maisemalla rannalle, josta voi iltaisin seurata auringonlaskua mereen. Ruokailu ravintolassa on omakustanteinen.

Yyterin patikat ovat ympärivuotisia, sillä reitit ovat erinomaisessa kunnossa ja niitä käytetään paljon ympäri vuoden. Reitti soveltuu normaalin kunnon ja kehonhallinnan omaaville retkeilijöille. Lasten suhteen vastuu lapsen jaksamiesta ja lapsen taluttamasta eläimestä on vanhemmilla / huoltajalla. Monesti lasten kohdalla on viisainta, että vanhempi taluttaa eläintä yhdessä lapsen kanssa vaaratilanteiden ja eläimen irtipääsemisen välttämiseksi. Reitti ei sovellu liikkumisen apuvälinettä käyttävälle, eikä lastenvaunuille.

Retkillämme on säävaraus, josta tarkemmin varauksen yhteydessä saatavassa infokirjeessä.

Alpakkapatikka sisältää:

 • Opastuksen eläinten käsittelyyn, tutustumista alpakoihin ja alpakkatilan arkeen.
 • N. 1,5h retken alpakoiden kanssa upeissa maastoissa.
 • Tietoutta Yyterin luonnosta ja alueesta.
 • Tarjoushinnat Virkistyshotelli Yyterin huonehinnoista erillisen tarjouslistan mukaan. (Tarjoushinnat eivät ole voimassa sesonkiaikoina, kuten Suomi Areena, Pori Jazz ja joulu yms.)

Hinnat

Henkilömäärä

Arkipäivä

La-su / Pyhät

1-2 95€/hlö 120€/hlö
3-5 80€/hlö 95€/hlö
6-8 65€/hlö 80€/hlö
9-10 55€/hlö 70€/hlö
yli 10 hlö 45€/hlö 55€/hlö

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Huom! Asiakaskäytössä olevia eläimiä tilalta löytyy vaihteleva määrä, tavallisesti alle 10 yksilöä. Mikäli ryhmässänne on osallistujia enemmän, kuin meillä alpakoita, vaihtelemme talutusvuoroja. 

Kuvauspalvelu: 50€ sis. alv.

Kysy myös lahjakortteja!

Yhteydenotto yhteystiedot- välilehdeltä

Tutustu hotellin palveluihin

Ahlaisissa

Humisevan harjun lenkki n. 3km, (retken kesto n. 1,5h + omat eväät voi nauttia tilalla alpakoiden seurassa retken päätteeksi)

Hieman edullisempi vaihtoehtomme lähtee Humisevan Harjun alpakkatilalta ja kiertää kauniissa Ahlaisten perinnemaisemissa, pääosin hyväpohjaisilla teillä. Reittiin liittyy myös pieni metsäosuus, jossa kuljemme metsäkoneuraa pitkin. 

Retken päätteeksi omia eväitä voi nauttia Humisevan Harjun alpakkatilalla asiakkaille varatussa vanhassa tallitilassa, jonne on myös tilan alpakkaemillä ja vasoilla vapaa pääsy. Huomaathan, että tila ei ole lämmitetty, joten viileämpänä aikana täytyy muistaa pukeutua riittävän lämpimästi. Tilassa on lämpimiä vilttejä ja taljoja asiakkaiden käytössä. Tilalla on asiakkaiden käytössä iso kaasugrilli. 

Retki järjestettävissä lumettomana aikana keväästä syksyyn.

Alpakkapatikka sisältää:

 • Opastuksen eläinten käsittelyyn, tutustumista alpakoihin ja alpakkatilan arkeen.
 • N. 1,5h retken alpakoiden kanssa Ahlaisten maalaismaisemissa.
 • Nauti omat eväät tilan alpakkaemien ja suloisten vasojen keskuudessa.
 • Tarjoushinnat Virkistyshotelli Yyterin huonehinnoista erillisen tarjouslistan mukaan. (Tarjoushinnat eivät ole voimassa sesonkiaikoina, kuten Suomi Areena, Pori Jazz ja joulu yms.)

Hinnat

Henkilömäärä

Arkipäivä

La-su/pyhät

1-2 65€/hlö 80€/hlö
3-5 55€/hlö 70€/hlö
6-8 45€/hlö 60€/hlö
yli 8 hlö 35€/hlö 40€/hlö

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Huom! Asiakskäytössä olevia eläimiä tilalta löytyy yleensä alle 10 yksilöä. Mikäli emme pysty tarjoamaan omaa alpakkaa jokaiselle koko retken ajaksi, vaihtelemme talutusvuoroja niin, että jokainen pääsee taluttamaan.

Kuvauspalvelu: 50€ sis. alv.

Kysy myös lahjakortteja!

yhteydenotto yhteystiedot- välilehdeltä

Tutustu hotellin palveluihin

Varaa oma retkesi:

Carita Saarinen 045 1398 374
humisevanharjunalpakat@gmail.com

Westerlundintie 38
29700 Ahlainen

Tykkää meistä myös Facebookissa!

Erikoishinta majoituksesta Humisevan Harjun asiakkaille

13.7. - 31.8.2022

150,00€/vrk kahden hengen huone
140,00€/vrk yhden hengen huone
180,00€/vrk perhepaketti (sis. 2 aikuista + max. 2 lasta)

1.9. - 31.12.2022

130,00€/vrk kahden hengen huone
105,00€/vrk yhden hengen huone
150,00€/vrk perhepaketti (sis. 2 aikuista + max. 2 lasta)

* Varaukset suoraan hotellista koodilla, jonka saat varauksesi yhteydessä tarvittaessa.
* Hintaan sisältyy majoitus standard-luokan huoneessa, aamiainen sekä kylpylän ja kuntosalin käyttö.

Lue lisää