Alpakkapatikat

Heitä huolesi ja lähde alpakkapatikalle nollaamaan...

 • Räätälöidyt ryhmäpaketit sekä yksityisille pienryhmille, että tyky-porukoille.
 • Mahdollisuus suunnitella erityisryhmille soveltuvat retket, kysy lisää!
 • Romanttinen yllätys rakkaalle, unohtumaton elämys ystävälle.

Käännä selkäsi maailman suorituskeskeisyydelle ja lähde alpakoiden kanssa luontoon pysähtymään. Alpakat opettavat meille hyväksyvää läsnäoloa, ja avain siihen on itsemme 100% hyväksyminen. Alpakoiden kanssa vähemmän on enemmän, emme lähde suorittamaan, tai hallitsemaan, vaan etsimään rauhaa ja iloa sisällemme. Alpakat ja kaunis luonto yhdistelmänä on ihanan rauhoittava ja kuitenkin herättelevä kokonaisuus, jota voi lämmöllä suositella jokaiselle henkistä hyvinvointiaan vaalivalle, eritoten henkisestä kuormituksesta, uupumuksesta, stressistä, ahdistuksesta ja masennuksesta kärsivälle. Alpakoiden seura on kevyttä, hyväksyvää ja aitoa, todellista luonnon omaa terapiaa!

Eläinten ja luonnon vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin on tutkittu paljon ja ihminen on kautta aikain hakeutunut luontoon ja eläinten pariin halutessaan rauhaa ja sielunruokaa. Luonnossa oleskelu ja eläinten seura saavat mm. veren kortisolitasot (stressihormoni) laskemaan, alentavat verenpainetta, parantavat mielialaa, sekä auttavat päästämään irti ajasta. Patikka alpakan kanssa on yhdessä eläimen kanssa rintarinnan kulkemista halki mitä ihanimpien maisemien kauniissa Satakuntalaisessa luonnossa. Retken jälkeen hyvä ruoka hyvässä seurassa kruunaavat kokonaisuuden.

Yhteyden löytäminen herkän alpakan kanssa on jo itsessään palkitseva kokemus. Se on kuin tehokas mindfulness- harjoitus, joka vaatii läsnäoloa tässä hetkessä, toisen tilan ja olemuksen kunnioittamista, oman kehonkielen ja olotilan tunnistamista, sekä irtipäästämistä kaikista turhista kiinnikkeistä, jotka estävät sinua loistamasta! Eläin tunnistaa sydämen ja mielen aitouden, meidän autenttisen olemuksemme.


Oi Carlos, anna suukko... Yyterissä 2019.

Katso läpi eri retkikohteemme ja varaa oma retkesi ottamalla yhteyttä Yhteystiedot-välilehdeltä, tai soittamalla numeroon 045 1398 374 / Carita Saarinen. 

Saat info-kirjeen sähköpostiisi varauksen yhteydessä, josta selviää tarkemmin mm. patikkakohteen osoitetiedot ja ohjeet miten patikalle kannattaa valmistautua.

Tarvitsetko majoitusta? Kysy lisää niin autan mielelläni löytämään teille sopivan majoituskohteen lähialueilta. Asiakkaamme saavat -15% alennuksen Virkistyshotelli Yyterin huonehinnoista vuodenajasta riippumatta. (Poikkeuksena Jazz-ajankohta.)

Tarkistathan, että omat tapaturmavakuutuksesi ovat voimassa retkelle tullessasi.

HUOM: Valokuvauspalvelu mahdollista saada retkille! Näin jokaisella on vapaus keskittyä olennaiseen, eikä yhdenkään tarvitse puuttua kuvista. Käytössä laadukas harrastelijajärkkäri, sekä vuosien kokemus asiakkaiden ja alpakoiden kuvaamisesta retkillä. Kuvat käsitellään kevyesti tietokoneella ennen lähetystä sovittuun sähköpostiin. Hinta 50€ sis. alv.

Yyterissä

Yyteri on vuodenajasta riippumatta ainutlaatuisen upea luontokohde Meri-Porissa. Täysin luonnon muovaama, n. 4km pitkä rantaviiva hiekkadyyneineen on Suomen ja Pohjoismaiden pisimpiä ja merkittävimpiä. Yyterin ranta on harvinaisten kasvien, lintujen ja dyynien vuoksi suojelukohde ja lintujen bongailu onkin suosittua Selkämeren kansallispuiston alueella, eritoten kevätmuuton aikaan. Dyynien rivi jatkuu pitkälle rantametsiin kuiville kankaille ja vaikutelma on kuin olisi lähtenyt jonnekin hyvin kauas... Tämä henkeäsalpaavan kaunis ja geologisesti merkittävä kohde olisi jokaisen edes kerran elämässään koettava. Yyterissä aktiviteetti- ja majoituspalvelut ovat monipuoliset ja tasokkaat ja ne on rakennettu niin, että ne kunnioittavat luontoa ja saastuttavat mahdollisimman vähän. Siksi myös alpakkamme pehmoisine tassunpohjineen soveltuvat tuomaan oman eksotiikkansa alueen palveluihin. 

fatijärven lenkki 3,12 km (Kokonaiskesto n. 3h, sis. ruokailu ja retki, itse retken kesto n. 1,5h)

Fatijärven lenkille lähdetään Virkistyshotelli Yyterin edustalta, jonne on helppo löytää perille, ja retki palaa takaisin samaan paikkaan. Reitin varrella näemme monenlaista luontotyyppiä; kuivaa kangasmetsää, pienen Fatijärven, metsittyneitä dyynejä ja niiden kitukasvuisia käppyrämäntyjä, sekä henkeäsalpaavan kauniina läikehtivän Yyterin rannan ja rantadyynit. Rannalle meillä ei alpakoiden kanssa ole lupa mennä, vaan kuljemme sen suuntaisesti merkittyä reittiä pitkin ja ihailemme maisemaa kauempaa. Retken päätteeksi voi rantaan lähteä tutustumaan lähemmin. 

Virkistyshotelli Yyterin Meriravintolassa retkeilijöitä odottaa runsas ja tasokas buffalounas upealla panorama-maisemalla rannalle, josta voi iltaisin seurata auringonlaskua mereen. 

Yyterin patikat ovat ympärivuotisia, sillä reitit ovat erinomaisessa kunnossa ja niitä käytetään paljon ympäri vuoden. Reitti soveltuu normaalin kunnon ja kehonhallinnan omaaville retkeilijöille. Lasten suhteen vastuu lapsen jaksamiesta ja lapsen taluttamasta eläimestä on vanhemmilla / huoltajalla. Monesti lasten kohdalla on viisainta, että vanhempi taluttaa eläintä yhdessä lapsen kanssa vaaratilanteiden ja eläimen irtipääsemisen välttämiseksi. Reitti ei sovellu liikkumisen apuvälinettä käyttävälle, eikä lastenvaunuille.

Retkillämme on säävaraus, josta tarkemmin varauksen yhteydessä saatavassa infokirjeessä.

Alpakkapatikka sisältää:

 • Opastuksen eläinten käsittelyyn, sekä paljon tietoa ja tarinoita alpakoista ja alpakkatilan arjesta.
 • N. 1,5h retken alpakoiden kanssa upeissa maastoissa.
 • Tasokas ja runsas lounas Virkistyshotelli Yyterin Meriravintolassa.
 • Tietoutta Yyterin luonnosta ja alueesta.
 • - 15% alennus Virkistyshotelli Yyterin huonehinnoista vuodenajasta riippumatta. (Poikkeuksena Jazz-ajankohta.)
 • Hotellin asiakkaille on käytössään myös kylpylä. Mikäli et tarvitse majoitusta, mutta haluaisit kylpylään, voit retken varatessasi varata myös kylpylän tarjoushintaan 10€/hlö syyskuusta toukokuuhun (norm. 15€/hlö) ja 15€/hlö kesäkuusta elokuuhun (norm. 18€/hlö). Viikonpäivällä ei ole vaikutusta hintoihin. Kylpylä on avoinna klo 11-20.

Hinnat

Henkilömäärä

Arkipäivä

La-su

1-2 95€/hlö 120€/hlö
3-5 80€/hlö 95€/hlö
6-8 65€/hlö 80€/hlö
9-10 55€/hlö 70€/hlö
yli 10 hlö 45€/hlö 55€/hlö

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Mikäli et tarvitse ruokailua, saat retken loppusummasta alennusta 10% arkipäivältä ja 15% viikonlopun päivältä.

Huom! Asiakaskäytössä olevia eläimiä tilalta löytyy vaihteleva määrä, tavallisesti alle 10 yksilöä. Mikäli ryhmässänne on osallistujia enemmän, kuin meillä alpakoita, vaihtelemme talutusvuoroja. 

Kuvauspalvelu: 50€ sis. alv.

Kysy myös lahjakortteja!

Yhteydenotto yhteystiedot- välilehdeltä

Tutustu hotellin palveluihin

Ahlaisissa

Humisevan harjun lenkki n. 3km, (Kokonaiskesto n. 3h, sis. retken ja ruokailun, itse retken kesto n. 1,5h)

Hieman edullisempi vaihtoehtomme lähtee Humisevan Harjun alpakkatilalta ja kiertää kauniissa Ahlaisten perinnemaisemissa, pääosin hyväpohjaisilla teillä. Reittiin liittyy myös pieni metsäosuus, jossa kuljemme metsäkoneuraa pitkin. 

Retken päätteeksi ruokailemme Humisevan Harjun alpakkatilalla asiakkaille varatussa vanhassa tallitilassa, jonne on myös tilan alpakkaemillä ja vasoilla vapaa pääsy. Huomaathan, että tila ei ole lämmitetty, joten viileämpänä aikana täytyy muistaa pukeutua riittävän lämpimästi. Tilassa on lämpimiä vilttejä ja taljoja asiakkaiden käytössä. Lounasvaihtoehdot ovat yleensä helppoja ja yksinkertaisia yhden lajin tarjoiluja, kuten esimerkiksi itse leivottua pizzaa tai kermaista linssikeittoa, smoothieta, sekä jälkiruokakahvit /-teet, sekä itse leivottua mutakakkua.

Ilmoitetuista hinnoista on mahdollista saada -20% alennusta, mikäli haluat varautua omin eväin ja astioin. Tilan asiakkaiden vapaassa käytössä on iso kaasugrilli. Myös Virkistyshotelli Yyteristä on mahdollista tehdä pöytävaraus. 

Retki järjestettävissä lumettomana aikana keväästä syksyyn.

Alpakkapatikka sisältää:

 • Opastuksen eläinten käsittelyyn, sekä paljon tietoa ja tarinoita alpakoista ja alpakkatilan arjesta, sekä tutustumisen alpakkatilaan.
 • N. 1,5h retken alpakoiden kanssa Ahlaisten maalaismaisemissa.
 • Lounas, sekä jälkiruokakahvitus Humisevan Harjun tilalla, suloisten alpakoiden keskuudessa.
 • -15% alennus Virkistyshotelli Yyterin huonehinnoista vuodenajasta riippumatta. (Poikkeuksena Jazz-ajankohta.)
 • Hotellin asiakkaille on käytössää myös kylpylä. Mikäli et tarvitse majoitusta, mutta haluaisit kylpylään, voit retken varatessasi varata myös kylpylän tarjoushintaan 10€/hlö syyskuusta toukokuuhun ja 15€/hlö kesäkuusta elokuuhun. Viikonpäivällä ei ole vaikutusta hintoihin. Kylpylä on avoinna klo 11-20.

Hinnat

Henkilömäärä

Arkipäivä

La-su

1-2 65€/hlö 80€/hlö
3-5 55€/hlö 70€/hlö
6-8 45€/hlö 60€/hlö
yli 8 hlö 35€/hlö 40€/hlö

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Huom! Asiakskäytössä olevia eläimiä tilalta löytyy yleensä alle 10 yksilöä. Mikäli emme pysty tarjoamaan omaa alpakkaa jokaiselle koko retken ajaksi, vaihtelemme talutusvuoroja niin, että jokainen pääsee taluttamaan.

Kuvauspalvelu: 50€ sis. alv.

Kysy myös lahjakortteja!

yhteydenotto yhteystiedot- välilehdeltä

Tutustu hotellin palveluihin