Alpakkapatikat

Heitä huolesi ja lähde alpakkapatikalle nollaamaan...

 • Räätälöidyt ryhmäpaketit sekä yksityisille pienryhmille, että tyky-porukoille.
 • Mahdollisuus suunnitella erityisryhmille soveltuvat retket, kysy lisää!
 • Romanttinen yllätys rakkaalle, unohtumaton kokemus ystävälle.

Käännä selkäsi maailman suorituskeskeisyydelle ja lähde alpakoiden kanssa luontoon tallustamaan. Alpakat opettavat meille hyväksyvää läsnäoloa, ja avain siihen on itsemme 100% hyväksyminen. Alpakoiden kanssa vähemmän on enemmän, emme lähde suorittamaan, vaan etsimään rauhaa ja iloa sisällemme. Alpakat ja kaunis luonto yhdistelmänä on ihanan rauhoittava ja kuitenkin herättelevä kokonaisuus, jota voi lämmöllä suositella jokaiselle mielenterveyttään vaalivalle, eritoten henkisestä kuormituksesta, uupumuksesta, stressistä, ahdistuksesta ja masennuksesta kärsivälle. Alpakoiden seura on kevyttä, hyväksyvää ja aitoa, todellista luonnon omaa terapiaa!

Eläinten ja luonnon vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin on tutkittu paljon ja ihminen on aina hakeutunut luontoon ja eläinten pariin halutessaan rauhaa ja sielunruokaa. Luonnossa oleskelu ja eläinten seura saavat mm. veren kortisolitasot (stressihormoni) laskemaan, alentavat verenpainetta ja parantavat mielialaa ja yhdessä vaikutukset ovat voimakkaimmillaan. Patikka alpakan kanssa on yhdessä eläimen kanssa rintarinnan kulkemista halki mitä ihanimpien maisemien kauniissa Satakuntalaisessa luonnossa. Herkullinen lounas nuotilla ja nokipannukahvit / tee kruunaavat kokonaisuuden ja hyvä olo voi kantaa vielä pitkään arkeenkin. Yhteyden muodostaminen herkän alpakan kanssa on jo itsessään kuin tehokas mindfulness- harjoitus; se vaatii läsnäoloa tässä hetkessä, toisen tilan ja olemuksen kunnioittamista, oman kehonkielen ja olotilan tunnistamista, ja irtipäästämistä kaikista turhista kiinnikkeistä, jotka estävät sinua loistamasta! Eläin tunnistaa sydämen ja mielen aitouden, meidän autenttisen olemuksemme.


Diego-poika rapsutettavana.

Katso läpi eri retkikohteemme ja varaa oma retkesi ottamalla yhteyttä Yhteystiedot-välilehdeltä, tai soittamalla numeroon 045 1398 374 / Carita Saarinen. 

Saat lyhyen info-kirjeen sähköpostiisi varauksen yhteydessä, josta selviää tarkemmin mm. patikkakohteen osoitetiedot ja ohjeet miten patikalle kannattaa valmistautua.

Tarvitsetko majoitusta? Kysy lisää niin autan mielelläni löytämään ryhmällenne sopivan majoituskohteen lähialueilta.

Tarkistathan, että omat tapaturmavakuutuksesi ovat voimassa retkelle tullessasi.

EXTRA: Valokuvaus retkillä kuuluu hintaan! Kuvat käsitellään kevyesti tietokoneella ennen lähetystä sovittuun sähköpostiin. Humiseva Harju pyytää lupaa saada käyttää kuvia markkinoinnissaan. Mainitsethan erikseen, ellet halua kuviasi julkaistavan.

Patikointi Joutsijärvellä

Joutsijärvi on kaunis matkailu- ja retkeilykohde keskellä hiljaisuutta, Kullaan erämaassa. Tämä henkeäsalpaavan kaunis ja luonnoltaan monimuotoinen luonnonsuojelualue on saanut nimityksen ”Hiljaisuuden Keidas” siellä laskettujen hyvin vähäisten melutasojen vuoksi. Olemassa on myös ns. ”Luonnonrauha-alueet”, joiden melutasot ovat hieman suuremmat. Hiljaisuuden keidas merkitsee aluetta, jossa voit kuulostella ainoastaan luonnon omaa äänimaailmaa, sen pienempiäkin vivahteita, ilman ihmisen aiheuttamaa meluhaittaa. Viritä aistisi ja tule Jousijärvelle höristelemään!

Luontopolku 4.2 km (n. 5h)

Joutsijärvellä retkeillään ihastuttavalla luontopolulla, jossa alpakat asiakkaineen ovat jättäneet tassunjälkensä vehreään lehtoon, järvien rantametsiin, mustikanvarpujen täyttämän sekametsän poluille ja aina suopursujen keskeltä pitkospuita pitkin kauniiseen suomaisemaan laavulle. Reitin varrelle on pystytetty infotauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta ja sen erikoisuuksista.

Joutsijärvellä pesii kaikkiaan viisi eri haukkalajia, varpushaukka, nuolihaukka, mehiläishaukka, kalasääksi ja hiirihaukka. Voit varata mukaasi kiikarit tiirailua varten. Luonto tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa jokaiselle aistille!

Joutsijärven patikat ajoittuvat toukokuun alusta syyskuun loppuun. Reitti soveltuu kohtuullisen kunnon ja kehonhallinnan omaaville retkeilijöille. Jokaisen retkeilijän tulisi olla yli 12-vuotiaita.
 

Alpakkapatikka sisältää:

 • Kerrontaa ja tarinoita alpakoista ja tilan toiminnasta, sekä opastuksen eläinten käsittelyyn.
 • Allergiat ja erityisruokavaliot huomioiden valmistettu herkullinen lounas laavulla, suon laidalla.
 • Nokipannukahvit / tee kastamisten kera. 
 • Tietoutta luonnosta ja yrttien käytöstä. Kerää vaikka omat teeainekset matkan varrelta!
 • Valokuvaus sisältyy hintaan! Jokainen mukanaolija voi siis keskittyä nauttimaan elämyksestään, eikä kenenkään tarvitse puuttua kuvista. :)

Hinta: 95€/hlö
Isompien ryhmien kohdalla Kysy tarjous!

Yhteydenotto yhteystiedot- välilehdeltä

Patikointi Ahlaisissa 

Alpakkapatikka Kitukoskella n. 2,8km, 3h

Matka kuljetaan helppokulkuisella hiekkatiellä, joka kulkee kauniin ja joka vuodenajan mukaan vaihtelevan Pohjajoen vierellä. Vuolaalla joella pesii mm. rämemajava, jonka voi joskus eritoten talviaikana bongata ja sen tekemiä patoja näkee joella paljon.

Kitukosken reitistä erityisen hyvän tekee se, että koko reitti kulkee hyväpohjaista hiekkatietä pitkin, jonka vuoksi reitti sopii hyvin myös hieman huonojalkaisemmille patikoitsijoille, sekä lastenvaunujen, pyörätuolin, tai rollaattorin kanssa kuljettavaksi. Matkan pituutta on mahdollista tarvittaessa vielä paikanpäälläkin lyhentää, sillä reitti on edestakainen. Reitin määränpää on kuohuvan Kitukosken laavualueella, jossa teemme nuotiotulet ja ruokailemme herkullisen laavulounaan merkeissä raittiissa ulkoilmassa, sekä keitämme nokipannukahvit.

Järjestettävissä ympäri vuoden! Kysy myös lahjakortteja!
 

Alpakkapatikka sisältää:

 • Kerrontaa ja tarinoita alpakoista ja tilan toiminnasta, sekä opastuksen eläinten käsittelyyn.
 • Allergiat ja erityisruokavaliot huomioiden valmistettu nuotiolounas.
 • Nokipannukahvit / tee kastamisten kera.
 • Valokuvaus sisältyy hintaan! Jokainen mukanaolija voi siis keskittyä nauttimaan elämyksestään, eikä kenenkään tarvitse puuttua kuvista. :)

Hinta: 60€/hlö 
Isompien ryhmien kohdalla kysy tarjous!

yhteydenotto yhteystiedot- välilehdeltä