Astutukseen tarjotaan

Incredible Carlos Terrano


Carlos Yyterissä keväällä 2019.


s. 4.6.2013, Suomi, Mathildedal
Väri: White
Emä: QAI Vanilla Sky of Incredible,valk. Chilen tuonti 2004, white

  • QAI oli valinnut Vanillan ”best of best” jalostusemiensä joukkoon​, Vanillan vanhemmat tuntemattomia chileläisiä.

Isä: Van Diemen Manco, white, Australia

  • Isän isä Somerset Peruvian Sir Rufus
  • Isän emä Inca Butterfly
  • Isoisänisä Windson Valley Royal Inca
  • Isoisän emä Somerset Peruvian Five Star
  • Emän isoisä Scintilla Shogun
  • Emän isoäiti Suricaya Incanfantasy

Manco palkittiin nuorena Supreme Championin arvolla Australiassa. Mancon isovanhempien takana Royal Alianza linja, sekä Purrumbete/Suricaya linja, kuten esimerkiksi kuuluisa Purrumbete Highlander, maailman arvokkaimmaksi tituleerattu alpakkaori, jonka arvo nousi peräti miljoonaan euroon. Sen kuolema huomioitiin maailmanlaajuisesti alpakka-aiheisissa julkaisuissa, mm. alan lehdissä. Carloksen molemmat vanhemmat ovat poistuneet jalostuksesta, joten Carloksen arvo näiden linjojen jatkajana on sen myötä kasvanut.

Carlos sai Huittisten kevätnäyttelyssä 2018 valkoisten senior orien ykköspalkinnon. Tuomari Tim Hey piti erityisen paljon pojan rakenteesta ja ryhdistä. Myös Carloksen koko ja yleinen olemus tekivät vaikutuksen. Hyvä purenta ja suorat jalka-asennot. Villaa on runsaasti. Näitä ominaisuuksiaan se on myös periyttänyt jälkeläisilleen

Carlos on hyväluonteinen ja rauhallinen eläin ja sen kanssa on talsittu lukemattomat alpakkapatikkaretket, menty agilitya (tosin ei ole Carloksen lempilajeja), sekä vierailtu monissa monissa tapahtumissa sekä lähellä, että kauempana. Äärimmäisen mukava eläin käsitellä ja myös sen jälkeläiset ovat olleet todella hyvänluonteisia; rohkeita, rauhallisia ja seurallisia. 

Jälkeläiset:

18.5.2017 Humisevan Harjun Heathcliff, kuollut syksyllä 2020 (äiti Humisevan Harjun Fuksia)
5.6.2017 Jannulan DaCapo, kuollut 18.7.2018 tapaturmaisesti (äiti Jannulan Thelma)
8.6.2017 Jannulan Domino (äiti Sirpucan Tilda)
21.6.2017 Humisevan Harjun Berserk (äiti Humisevan Harjun Hera)
4.7.2017 Humisevan Harjun Iris, kuollut synnytyksen jälkeisiin komplikaatioihin kesällä 2019 (äiti Frederica De La Fuente)
21.5.2019 Tinkan Annabel Lee (äiti Kariniemen Cenni)

Carloksen 1v villa-analyysien tulokset:    Carloksen 3v villa-analyysien tulokset:

Micron: 17,09 mic                                      Micron: 19.7 mic
SD: 3,8 mic                                                 SD: 3,7 mic
CF: 99,7                                                      CEM: 7,3 mic
SF: 16,79                                                    CF: 99,1%
CRV: 43,0 Dg/mm                                       CRV: 33,7 Dg/mm
                                                                    SL: 130 mm

Carlos on DNA-testattu ja rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Se on todella hyvävointinen ja kaikinpuolin terve poika. Carlos ottaa tyttöjä vastaan kotitilallaan, Humisevassa Harjussa. Myös tilan ulkopuoliset astutusreissut ovat mahdollisia ja luotettaville tiloille voidaan myös harkita Carloksen sijoittamista tarvittavaksi ajaksi töihin. Ota yhteyttä!

Hinta: 750 € (sis. alv 24%)

Incredible Davidoff


Davidoff Yyterissä keväällä 2019.

Toistaiseksi parhaan näyttelymenestyksen Suomessa omaava musta alpakka, Supreme Champion Incredible Davidoff, tarjolla astutuksiin! Varaathan astutuksesi ajoissa, jotta saamme ajoituksen sinulle parhaaseen aikaan. 

S. 02.05.2016 Suomi, Mathildedal 
Emä: Incredible QAI Naomi, true black
Isä: Blackberry Fidel, true black
Väri: True black

Darran emo Naomi palkittiin Kevätnäyttelyissä 2019 Salossa jälkeläisluokan 2. palkinnolla, joka oli todella hieno saavutus kovatasoisessa luokassa. Fidel taas on erittäin laadukas ja kotimaansa näyttelyissä hienosti pärjännyt tuontiori Englannista, Blackberryn tilalta. Fidelin isä on Inca Alpacasin (luultavasti maailman maineikkain mustien eläinten kasvattaja) tilalla suuresti heidän maineeseensa nostavasti vaikuttanut Lillyfield Jack of Spades of Inca. Fidelin jälkeläisistä on Suomessa hyvillä palkintosijoilla nähty myös mm. Ali-Ollin Lilla (s.2018); mustien väriluokkavoittaja, sekä Reserve Champion 2019.

Darralla on puhdas rakenne, hyvin villaa päästä jalkoihin ja väri on kauttaaltaan upean sysimusta, eikä se haalistu lainkaan auringossa, joka on harvinaista. Luonne on todella ihana, mutkaton ja luottavainen. Soveltui heti ensihetkestä lähtien mukaan patikoille ja muuhun tilan toimintaan. Melko pian se otettiin mukaan myös palvelukotikeikoille ja sielläkin se on osoittanut verrattomuutensa. Darra on myös esiintynyt televisiossa (Tankkaustarinat) vieraillessaan Porin ABC:lla, sekä eräässä paikallisessa palvelukodissa kuvausryhmän mukana. 

Näyttelysijoitukset:
Kevätnäyttely Tampere 2017
1st. Black junior male, Champion Black Huacaya male, Supreme Champion

Suomi 100- näyttely ELMA marraskuu 2017
1st Black junior male, Champion Black Huacaya male, Best black fleece, Reserve Champion male

Kevätnäyttely Huittinen 2018
1st Black intermediate male, Champion Black male, Reserve Champion male

Kevätnäyttely Salo 2019
1st Black adult male

Jälkeläiset:
Ensimmäiset jälkeläiset syntyvät kesällä 2020.

Darran 2v villa-analyysien tulokset:

Micron: 22,4 mic
SD: 4,7 mic
CEM: 9,6 mic
CF: 94%
CRV: 35,1 Dg/mm
SL: 125 mm

Darra on DNA-testattu ja rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Se on todella hyvävointinen ja kaikinpuolin terve poika. Darra ottaa tyttöjä vastaan kotitilallaan, Humisevassa Harjussa. Myös tilan ulkopuoliset astutusreissut ovat mahdollisia ja luotettaville tiloille voidaan myös harkita Darran sijoittamista tarvittavaksi ajaksi töihin. Ota yhteyttä!

Hinta: 750€ (sis. alv 24%)


Davidoffin villa on erittäin kiiltävää ja sysimustaa.


Davidoff on palkittu kerran Supreme Championin nauhoilla ja kahdesti Reserve Championin nauhoilla, sekä voittanut oman luokkansa joka kerta. Vastaavaan saavutukseen voi olla varsinkin mustan eläimen erittäin vaikea päästä.

Merituulen Felix

Felix palkittiin Supreme Championin nauhoilla Kevätnäyttelyissä 2018, Huittisissa. 
Felixillä on mutkaton, luottavainen ja leikkisä luonteenlaatu. Todella seurallinen ja hurmaava eläin!

Felixillä on todella kiiltävä ja kaunis villa, sekä hyvät villa-arvot.

S. 30.6.2017, Suomi, Inkoo
Emä: Incredible White Label, white
Isä: Bourne Edward, light fawn
Väri: White

Felixin emä on varmasti yksi hienoimmista Manco-Vanilla- yhdistelmistä, joka on mm. säilyttänyt villansa hienot ominaisuudet vielä vanhemmallekin iälle, kasvattaen yhä kauniin kiiltävää, crimppistä, sekä hienoa villaa. Rakennetta ja kokoa tässä emässä on myös. Felixin isä, Edi, taas on yksi kotimaamme alpakkakantaan vankimmin vaikuttaneista tuontioreista. Edi on tuotu Suomeen Englannista. Sen takaa löydämme Jolimont linjaa ja Purrumbete Highlander on Edin isänisä. Edistä olemme saaneet useita hyviä jälkeläisiä viemään Suomen alpakanjalostusta eteenpäin. Edi on kooltaan pieni ori ja myös Felix tulee jäämään suhteellisen pienikokoiseksi, mikä voi taas tasapainottaa hieman isokokoisempia emiä. 

Felixillä on todella persoonallinen luonne! Jo aivan pikkuvasasta se on hakeutunut ihmisen luokse muita enemmän ja sillä on aina ollut hauska tapa nostaa ja heiluttaa häntäänsä ollessaan ihmisen kanssa kontaktissa. Sitä se tekee yhä tälläkin hetkellä ja lisäksi se mielellään nuuskii naaman ja antaa suukkoja. Se on aina muita kiinnostuneempi alpakkatarhaan saapuvista ihmisistä, niin tutuista kuin vieraammista. Felix pääsi melko pian mukaan patikkaretkille muutettuaan Humisevaan Harjuun ja jonkin ajan kuluttua se pääsi myös tutustumaan palvelukotivierailuille, toimien siellä todella mallikelpoisesti! Felix on todellinen luottokaveri ja varma valinta hommaan, kuin hommaan. Saapa nähdä, ovatko tulevaisuuden jälkeläisensä samaa luokkaa? Felix on eläin, josta saa hyvällä omallatunnolla sanoa olevansa ylpeä!

Näyttelysijoitukset:
Kevätnäyttely 2018, Huittinen
1st. white junior male, Champion white huacaya male, Supreme Champion

Kevätnäyttely 2019, Salo
4th. white intermediate male

Felixin 1v villa-analyysien tulokset:           Felixin 2v villa-analyysien tulokset:
Micron: 15,4                                                Micron: 20,4
SD: 3,3                                                         SD: 4,3    
CEM: 6,9 mic                                               CEM: 8,4 mic
CF: 100%                                                     CF: 97,8 %
CRV: 43,2 Dg/mm                                        CRV: 39,8 Dg/mm
SL: 135 mm                                                 SL: 140 mm

Felix on käytettävissä ensi kerran tulevalla kaudella 2020!

Felix on DNA-testattu ja rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Se on todella hyvävointinen ja kaikinpuolin terve poika. Felix ottaa tyttöjä vastaan kotitilallaan, Humisevassa Harjussa. Myös tilan ulkopuoliset astutusreissut ovat mahdollisia ja luotettaville tiloille voidaan myös harkita orin sijoittamista tarvittavaksi ajaksi töihin. Ota yhteyttä!

Hinta: 750€ (sis. alv 24%)


 

Incredible San Christobal


Risto Yyterissä 2019. Kuvaajana Johanna Sjövall, PoriRistolla on upea neliskanttinen rakenne, vahvat luut, sekä erittäin runsas villanpeittävyys; villaa riittää runsaasti alas jalkoihin, sekä pään alueelle.Väritykseltään Risto on nk. roan, sillä on harmaita "raitoja" ruskean päävärinsä seassa. Villa on kauniin crimppistä ja kiiltävää, sekä todella hyvänpituista. Kaunis ruskean sävy. Fleecen paino oli tilan suurimpia!

S. 25.6.2017, Suomi, Mathildedal
Emä: Incredible QAI Naomi, true black
Isä: Fowberry Nero, medium fawn
Väri: Roan (harvinainen)

Riston emo Naomi palkittiin Kevätnäyttelyissä 2019 Salossa jälkeläisluokan 2. palkinnolla, joka oli todella hieno saavutus kovatasoisessa luokassa. Risto on Darran velipuoli, samasta emosta. Risto isä, Nero, on kohtalaisen vähäiselle käytölle jäänyt tuontiori Englannista, Fowberryn maineikkaalta alpakkatilalta. Sillä on rekisterin mukaan Suomessa syntyneitä jälkeläisiä vain neljä, omassa tiedossa on vielä viides (2019).

Ristolla on rauhallinen ja mukava luonne, ei turhia säpsyile. Näyttelyissä tosin on molemmilla kahdella kerralla näyttänyt, että voi tämä poika äityä tarvittaessa myös villiksi! Ilmeisesti näyttelyt eivät ole pojan psyykelle sopivaa ajanviettoa. Yllätys olikin melkoinen, kun Risto ensimmäistä kertaa otettiin patikkaretkelle mukaan ja ero oli kuin yöllä ja päivällä. Sen jälkeen se on kulkenut mukanamme patikoimassa kuin vanha tekijä ja on ollut mukana myös palvelukodeissa, joissa on myös osannut käyttäytyä hienon rauhallisesti. 

Näyttelysijoitukset:
Kevätnäyttely 2018, Huittinen
2nd Brown Huacaya male

Kevätnäyttely 2019, Salo
2nd Brown Huacaya male

Roan- värityksensä vuoksi Risto ei tule saavuttamaan yksiväristen luokissa korkeaa näyttelymenestystä. Sen raamit ja villanpeittävyys ovat kuitenkin tehneet tuomareihin vaikutuksen ja näiden ominaisuuksiensa ansiosta se on saavuttanut yllättävän hienoja sijoituksia! Riston toinen villa ei enää testaudu yhtä hienoin tuloksin, mutta käsituntuma on siitä huolimatta erittäin miellyttävä.

Riston 1v villatestien tulokset:                                   Riston 2v villatestien tulokset:
Micron: 20,4 mic                                                          Micron: 25,3 mic
SD: 4,8 mic                                                                   SD: 6,2 mic
CEM: 9,2 mic                                                                CEM: 11,6 mic
CF: 97,8%                                                                     CF: 81,0%
CRV: 36,3 Dg/mm                                                         CRV: 30,0 Dg/mm
SL: 125 mm                                                                  SL: 110 mm

Risto on käytettävissä ensi kerran kaudella 2020!

Risto on DNA-testattu ja rekisteröity kotimaiseen rekisteriin. Se on todella hyvävointinen ja kaikinpuolin terve poika. Risto ottaa tyttöjä vastaan kotitilallaan, Humisevassa Harjussa. Myös tilan ulkopuoliset astutusreissut ovat mahdollisia ja luotettaville tiloille voidaan myös harkita orin sijoittamista tarvittavaksi ajaksi töihin. Ota yhteyttä!

Kuinka astutusasioissa menetellään?

Humisevassa Harjussa astutuksista huolehtii kasvattaja Carita Saarinen ja mikäli emäsi saapuu tilallemme astutukseen, emäsi saa meillä hyvän hoidon ja valvonnan ja astutukset hoidetaan emää kuunnellen. Koskaan emme anna oriin astua emiä vapaasti, emmekä astuta emää, joka kieltäytyy. Tarvittaessa teemme yhteistyötä eläinlääkärin kanssa. Astutukset hoidetaan valvotusti sille tarkoitetussa, puhtaassa tilassa. Käytämme astutuksiin vain terveitä eläimiä.

Astutus tulee olla maksettu ennen astutusten aloittamista. Myönnämme vasatakuun. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat vain elävänä syntyneestä vasasta. Kirjoitamme aina astutussopimuksen, joka sisältää tarkemmin infoa käytänteistämme ja asioista vasatakuuta koskien. Pyydä sopimus etukäteen tutustuttavaksi. 

Yhteydenotot: 
Carita Saarinen, 045 1398 374 / humisevanharjunalpakat@gmail.com